NA ADI OBELEŽEN DAN POLICIJE! Ministar Dačić poručio: Nema jake države bez dobre vojske i policije!

Prikazano je i sadejstvo Žandarmerije i pripadnika Antiterorističke jedinice, odnosno kako rešavaju situaciju kada su teroristi u taktičkoj kući.

RTS/Pink/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Svečanost je bila održana u Nastavnom centru “Makiš“, s početkom u 11 časova. Pored predsednika Srbije, svečanosti je prisustvovala i predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić, premijer Miloš Vučević, kao i Ivica Dačić, ministar policije.

Ministar policije Ivica Dačić uručio je srebrne, a pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević bronzane medalje zasluženim pripadnicima MUP-a. Obraćajući se na Makišu, ministar policije Ivica Dačić rekao je da je policija temelj društva, zaštitnik pravnog poretka, i zaštitnik svih građana. Dačić je rekao da je policija već godinama predmet najveće brige države i pozvao okupljene da se sete svih pripadnika MUP-a koji su dali živote za odbranu i bezbednost zemlje.

Nema jake države bez jake vojske i policije, policija će biti i dalje jedan od najjačih stubova države“, poručio je Dačić.

Sećanje na događaj iz 1862. godine

Srpska policija obeležava svoj Dan u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Tokom vežbe je prikazano sadejstvo specijalnih i posebnih jedinica policije. Prikazano je kako pripadnici jedinice za obezbeđenje reaguju kada je štićena ličnost ugrožena i napadnuta, kao i kako Interventna jedinica hapsi razbojnika koji beži u vozilu u pokretu. Beogradska policijska brigada prikazala je rad sa policijskim psima.

Prikazano je i sadejstvo Žandarmerije i pripadnika Antiterorističke jedinice, odnosno kako rešavaju situaciju kada su teroristi u taktičkoj kući.

Na kraju vežbe, helikopteri su preneli zastave Srbije i MUP-a.

Nakon centralne ceremonije, u Nastavnom centru u Makišu su ostali pripadnici policije, koji sa građanima, a pre svega najmlađima, razgovaraju o svom radu i opremi.

BONUS VIDEO:Akcija mup protiv divljih taksista na aerodromu

This browser does not support the video element.

Akcija mup protiv divljih taksista na aerodromu  Kurir

(Mondo/M. Š.)