MOGUĆA PROMENA REDA LETENJA! Hitno se oglasila "Er Srbija" zbog vremenskih nepogoda

"Er Srbija" oglasila se saopštenjem u kojem navodi da su do kraja dana moguća odstupanja od planiranog reda letenja.

Profimedia

Danas su moguća velika odstupanja od planiranog reda letenja u putničkom avio-saobraćaju. Usled izrazito nepovoljnih trenutnih vremenskih uslova u centralnoj i zapadnoj Evropi i posledičnog pomeranja aerodromskih slotova od strane evropskih kontrola letenja, danas (petak, 12. jul 2024. godine) tokom popodneva i večeri očekuju se velika odstupanja od planiranog reda letenja.

Za sve avio-kompanija koje lete u pravcu severno i zapadno od Beograda, uključujući i Er Srbiju, očekuju se prosečna kašnjenja od dva do tri sata na većini letova. Kao posledica toga, može doći do isticanja radnog vremena letačkih i kabinskih posada, kao i isticanje radnog vremena pojedinih aerodroma, što sve može imati dalje nepovoljne posledice na odvijanje saobraćaja.

"Er Srbija" se izvinjava putnicima zbog najavljenih odstupanja od planiranog reda letenja, do kojih dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije. Svi putnici koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, biće preusmereni na alternativne letove. Nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se očuva redovnost saobraćaja, u skladu sa planiranim redom letenja.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Incident na aerodromu Nikola Tesla  Kurir

(MONDO/A.B.)