"TOPIM SE U BEOGRADU, ŠTA JE OVO?" Devojka iz Ugande zapalila mreže - Tamo je 26 stepeni, porodica mi ne veruje

Devojka iz Ugande je rekla da nikada nije doživela vrućinu, kao što je ovih dana u Beogradu.

X/@AtilijaDamaskin/Printscreen

Devojka iz Ugande koja je došla u Srbiju danas je okačila snimak na društvene mreže koji je izazvao puno reakcija. Ona je ostala šokirana vrućinom u Beogradu, koju kako kaže, nikada nije doživela.

"Topim se, topim se... ovo na meni je so. Imam so na licu od znoja. Danas je moj prvi put u životu da sam koristila kremu za zaštitu od sunca. Pre toga nikada u životu nisam to koristila, ali sam danas morala. Sestra iz Ugande mi je rekla da ne može da izađe napolje jer je kod njih 26 stepeni", rekla je devojka i dodala:

"Danas je u mom gradu Mbarara 26 stepeni, a ja sam joj rekla da u Beogradu ima 39 i nije mi verovala. Nikada nisam iskusila ovu vrućinu, nikad. Topim se i imam so na licu. Ovaj Beograd... ja ne mogu. Prilaze mi i kažu: 'Vi ste crni, vi ste navikli...'. Kako da naviknem?", rekla je devojka.

Podsetimo, Srbiju je zahvatio toplotni talas koji traje već desetak dana. Danas je u Beogradu izmerena temperatura od čak 39 stepeni, a u nekim gradovima je bilo i toplije. Kako su najavili meteorolozi, do vikenda ćemo se "topiti", a za vikend se očekuje mali pad temperatura.

Na snazi je crveni meteoalarm, što znači da je ovo vreme opasno po zdravlje ljudi i savetuje se da se ne izlazi iz kuće bez preke potrebe.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

KOJI KUĆNI UREĐAJI SU OKIDAČI POŽARA PO VRUĆINAMA? Električar upozorio: Kada izlazite iz stana, OVO NE SME DA BUDE U UTIČNICI  Kurir televizija

 (MONDO/J.D.)