U ovom gradu izmereno paklenih 39 stepeni! Srbija ponovo na udaru ekstremnih temperatura

Najviša dnevna temperatura u Srbiji danas je bila 39 stepeni.

MONDO/Stefan Stojanović

Na području cele Srbije upaljeni su žuti i crveni meteoalarmi zbog izuzetno visokih temperatura. Toplotni talas kojim je Srbija bila pogođena tokom jula, nastavlja se i u avgustu. Nakon kratkog predaha ponovo se vraća temperatura od 40 stepeni.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas je najtoplije bilo u Ćupriji gde je temperatura dostigla paklenih 39 stepeni. Ništa bolje nije bilo ni u ostalim gradovima. U Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Loznici, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Smederevskoj Palanci, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu i Zaječaru izmereno je čak 37 stepeni. Najsvežije je bilo na Kopaoniku sa temperaturom od 23 stepena.

RHMZ 

Kako javljaju iz RHMZ-a, ovaj toplotni talas će se nastaviti u toku cele sedmice. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 35 do 41 stepen.

Kada nas očekuje zahlađenje?

Zamenik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Goran Mihajlović rekao je da će početak ove sedmice biti obeležen visokim temperaturama, a da se mali pad očekuje krajem nedelje. U velikim gradovima i dalje tropske noći, ali bi ta minimalna temperatura bila između 20, 22 i 23 stepena. Prolazno osveženje očekuje se tek 18. avgusta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Detaljna vremenska prognoza meteorologa Todorovića za Kurir DRUGI DEO  Kurir televizija

(Mondo/Aleksandra Virijević)