Vremenska prognoza za 19. avgust: Danas oblačno u Srbiji, ali temperature još uvek visoke

Vremenska prognoza za 19. avgust 2024. godine nam donosi blago zahlađenje.

MONDO/Stefan Stojanović

Objavljena je vremenska prognoza za 19. avgust 2024. godine. Danas u Srbiji promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Od sredine dana u jugozapadnim i južnim, a posle podne i u zapadnim i severozapadnim predelima nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak jugoistočni, uveče na severozapadu Srbije u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 25, a najviša od 31 do 35 stepeni. Upozorenje: Tmax ≥ 35 stepeni, verovatnoća 70%. Lokalna pojava grmljavina sa gradom i količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

20.08.2024. Utorak: Promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak istočni i jugoistočni, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 23, a najviša od 29 °S do 33 stepena. Upozorenje: Tmax ≥ 32 stepena, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina sa gradom i količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

21.08.2024. Sreda: Promenljivo oblačno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova. Vetar slab i umeren, u zoni fronta kratkotrajno i jak severni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 22, a najviša od 29 °S do 34 stepeni. Upozorenje: Tmax ≥ 32 stepena, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina sa gradom i količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

22.08.2024. Četvrtak: Promenljivo oblačno, ujutro na severu, a posle-podne i u brdsko-planinskim predelima centralne i južne Srbije prestanak kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, u severnim, centralnim i istočnim predelima Srbije povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 29 do 33 stepena. Upozorenje: Tmax ≥ 32 stepeni, verovatnoća 80%. Lokalna pojava grmljavina , verovatnoća 80%.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Detaljna vremenska prognoza meteorologa Todorovića za Kurir DRUGI DEO  Kurir televizija

 (RTS/MONDO/J.D.)