Nevreme će pogoditi delove Srbije: RHMZ izdao upozorenje, stižu jaki olujni vetar, pljuskovi i grmljavina

RHMZ je izdao upozorenje na pljuskove i grmljavine.

Dragan Mujan/Shutterstock

Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na plјuskova i grmlјavinu, a kako se navodi na sajtu RHMZ-a biće intenzivniji (preko 20 mm za kratko vreme), praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom pretežno u centralnim i južnim krajevima, a sutra izolovano i na području Vojvodine.

RHMZ / screenshot 

Na snazi je i hidrološko upozorenje.

Na Dunavu nizvodno od Slankamena i na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu), navodi u upozorenju RHMZ.

Prema najavi RHMZ-a danas se očekuje promenlјivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, češćim u centralnim i južnim krajevima Srbije. Plјuskovi će ponegde biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. Van grmlјavinskih razvoja vetar će biti slab do umeren, različitih smerova, u donjem Podunavlјu, Braničevu i Banatu povremeno i pojačan, južni i jugoistočni. Najviša temperatura od 27 °C na zapadu i jugu Srbije do 34 °S u Banatu.

Od četvrtka padavine će, uz dnevni razvoj oblačnosti, biti češće u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, dok će u ostalim krajevima uglavnom biti suvo sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 30 do 36 °S.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Detaljna vremenska prognoza meteorologa Todorovića za Kurir DRUGI DEO  Kurir televizija