"Totalne su promene na Zemlji, u Sahari su bile poplave" Meteorolog otkrio šta čeka Srbiju usred haosa u Evropi

Meteorolog Ivan Ristić otkrio je kakvo vreme nas očekuje do kraja septembra.

VREMERADAR.RS/printscreen/neha rathore/Shutterstock

Meteorolog Ivan Ristić komentarisao je ciklon "Boris" koji je prouzrokovao velike poplave u centralnoj Evropi, kakva zima će biti u Srbiji i kakvo vreme nas očekuje do kraja septembra. On je naveo da je danas klima u celom svetu "poremećena" zbog čega imamo ekstremne pojave čak i u pustinji Sahari.

Prema njegovim rečima, "imali smo sreće što smo se našli u centru ciklona Boris jer nije bilo dramatičnih pojava. Objasnio je zašto je nastala katastrofa u centralnoj Evropi.

"Kada je u pitanju ovaj ciklon Boris, imali smo sreće, jer smo bili u njegovom centru. Tu su slabija dešavanja i manji vetrovi i kiše. U Austriji, Češkoj i Poljskoj će još danas biti opasno. Očekuju se bujične poplave, a sutra se očekuje prestanak kiše.

Inače, došlo je do totalne promene na planeti Zemlji. Stali su uragani, od 15. avgusta nije bilo skoro nijednog. U Sahari su bile poplave, a počela je i trava da raste, što je neverovatno. Imamo i sneg čak i kod nas.

Temperature su novembarske. Polako se taj ciklon vraća na zapad, tj. vraća se odakle je došao i to su u Italiji nazvali 'bumerang ciklon'. Kod nas će sutra krenuti to južno strujanje. I dalje će biti oblačno, na jugu će i dalje biti kiše, ali će temperature polako rasti. Sutra ćemo imati temperature preko 20 stepeni", rekao je Ristić.

Nakon toga, govorio je o vremenu do kraja septembra. Napominje da se "vraćamo u normalne temperature".

"Biće manje kiše, prijatnije temperature, ali će vetar malo kvariti taj osećaj. Iz zimskih jakni vratićemo se u dukseve. Mislim da nećemo moći baš u kratke rukave, jer će biti jesenja temperatura", dodao je Ristić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

JOŠ MALO I KREĆE STRAHOVITA GRMLJAVINA! Meteorolog otkriva koliko će trajati OLUJNO NEVREME i da li će i avgusti biti PAKLEN  kurir televizija

(Blic/MONDO/Aleksandar Blagić)