U Srbiju stiže topla vazdušna masa iz Afrike: Spremite se za paklenih 30 stepeni, na jedan dan će opet biti leto

U Srbiju stiže topla vazdušna masa iz Afrike.

MONDO/Uroš Arsić

Sreda će Srbiji doneti promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ne očekuje se značajnije zahlađenje. Već u četvrtak sledi jače otopljenje.

Sve više će jačati uticaj ciklona sa zapada Evrope, a prema našem području u sklopu izraženog južnog strujanja očekuje se priliv veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike.

Vrhunac toplog vremena očekuje se u petak i u subotu. Temperature će u mnogim predelima dostizati 30 stepeni, lokalno ići i do 32.

Inače, prosek maksimalne temperature za kraj septembra u Srbiji je od 20 do 24°C. Već u subotu krajem dana u severnim, u nedelju i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Uslediće i drastičan pad temperature sa severozapada, čak i za 15 stepeni, pa će maksimalne temperature u nedelju biti i ispod 20 stepeni. Sam kraj septembra i početak oktobra doneće Srbiji prohladno vreme.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS  Kurir televizija

 (Telegraf/MONDO/J.D.)