Le Cyklop u Beogradu - Stubići sa motivima pirotskih ćilima postali gradski hit!

Le Cyklop, čiji je rad globalno poznat po oživljavanju gradskih elemenata, ovoga puta spojio je lokalnu kulturu sa urbanim okruženjem na način koji je istovremeno zabavan i duboko simboličan.

Printsreen/Instagram/Lecyklop

Beograd je oduvek bio grad koji prigrljuje umetnost u svim njenim oblicima, a nova umetnička intervencija francuskog umetnika Le Cyklopa dodala je još jednu dimenziju ovom dinamičnom pejzažu. Nakon što su mozaici francuskog umetnika Ememema, koji je svojim umetničkim potezima „lečio“ pukotine na beogradskim ulicama, osvojili srca prolaznika, sada su oči Beograđana uprte u šarene stubiće koje je oživeo Le Cyklop.

Printsreen/Instagram/Lecyklop 

Njegova umetnost ne pripada galerijama, već ulicama. Ovi svakodnevni objekti, ranije zanemareni stubići, sada su transformisani u šarene i duhovite likove – prave gradske kiklope koji iznenađuju prolaznike i donose osmeh na lice. Svaka lokacija postala je interaktivna galerija pod otvorenim nebom, pružajući mladima i ljubiteljima urbane umetnosti priliku da na nov način dožive Beograd.

Svaki stubić, koji je Le Cyklop pretvorio u šarenu figuru, sada nosi na sebi prepoznatljive motive sa pirotskih ćilima, dajući gradu poseban lokalni pečat i povezujući modernu umetnost sa bogatom tradicijom Srbije.

Printsreen/Instagram/Lecyklop 

Le Cyklop, čiji je rad globalno poznat po oživljavanju gradskih elemenata, ovoga puta spojio je lokalnu kulturu sa urbanim okruženjem na način koji je istovremeno zabavan i duboko simboličan. Njegova interpretacija pirotskih ćilima kroz stubiće Beograda nosi jasnu poruku: umetnost je svuda oko nas, čak i na mestima gde je najmanje očekujemo. Ova umetnička intervencija nije samo vizuelno osveženje – ona je poruka o tome kako svaki deo grada, bez obzira koliko svakodnevan, može postati deo nečeg većeg, maštovitijeg i inspirativnijeg.

Ovi šareni kiklopi ne samo da izazivaju osmehe prolaznika, već i podsećaju na bogato kulturno nasleđe Srbije, predstavljeno kroz jedan od njenih najpoznatijih simbola – pirotski ćilim. Transformacija grada u umetničku galeriju na otvorenom obogaćuje svakodnevicu, poziva nas da zastanemo, da se divimo i zabeležimo ovaj trenutak umetničke magije.

Saznajte gde se ovi šareni kiklopi nalaze i postanite deo ove kreativne revolucije! Posetite Le Cyklopov Instagram profil kako biste otkrili sve lokacije i krenuli u sopstvenu avanturu kroz ulice Beograda.