Pantenol Roze oktobar: Galenika i ove godine podstiče podizanje svesti o raku dojke

Najlepše grudi koje ćete danas videti su pregledane grudi

Promo

Misija kompanije Galenika i njenog brenda Pantenol i ove godine je u službi borbe protiv raka dojke. Tokom oktobra, meseca posvećenog borbi protiv raka dojke, Galenika peti put pruža aktivnu podršku i realizuje donatorsku akciju za zdravstvenu instituciju u Srbiji: od svakog kupljenog proizvoda iz Galenikinog Pantenol portfolija tokom oktobra, ova kompanija izdvaja 3% vrednosti proizvoda za ovu humanitarnu inicijativu.

Mesec svesti o raku dojke obeležava se svakog oktobra pod nazivom Roze oktobar, jer ljudi širom sveta ističu traku ove boje kako bi podigli svest o važnosti prevencije i rutinskog skrininga za ranu dijagnozu raka dojke. Ovo je, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, drugi karcinom na svetu po učestalosti oboljevanja za oba pola, dok je kod žena bez premca najdominantniji karcinom, koji se javlja kod skoro četvrtine ženske populacije (23,8%).

„Već petu godinu zaredom Galenika realizuje društveno-odgovorni projekat posvećen borbi protiv raka dojke, kroz donacije zdravstvenim ustanovama i kampanju podizanja svesti o važnosti prevencije i rane dijagnostike za uspešnost lečenja. Pantenol Roze oktobar je važan jer informiše, podstiče zajednišvo i udruživanje u borbi protiv ove bolesti. Svetske statistike pokazuju da rana dijagnostika, a time i stopa izlečenja, zavise od stepena informisanosti. To je bitka koju zajedno možemo dobiti. Ove godine će sredstva naše donacije biti namenjena regionalno važnoj ustanovi, Zdravstvenom centru Kladovo, kao podrška Službi onkologije u radu sa pacijentima sa područja Istočne i Jugoistočne Srbije“ - izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Promovisanje zdravlja dojki ima dokazan značaj za uspešno lečenje jer podrazumeva i edukaciju i podsticaj na redovne samopreglede i preglede kod lekara, ranu detekciju i dijagnostiku, a time i uspešno lečenje. Poruka koju šaljemo je: Podeli - Podseti - Proveri. A tokom oktobra, svaki kupac proizvoda iz @Galenikinog@Pantenol portfolija doprinosi donaciji i unapređenju uslova lečenja na onkologiji Zdravstvenog centra u Kladovu, bilo da kupi Galenikin Pantenol krem, Pantenol + B3HA krem gel, masku, mast, losion, rastvor, sprej, easy skin, oriblete ili penu.

Pored godišnjih pregleda kod lekara, preporuka je da se samopregled grudi obavlja i kod kuće, jednom mesečno. On traje svega par minuta, koji mnogo znače, a predstavlja set propisanih palpatornih koraka koje svako može i treba redovno da obavlja. Ujedinjenim naporima informišemo, podsećamo, usvajamo navike i ponašanje koji pomažu u borbi protiv raka dojke, zato: #PodeliPodsetiProveri.