Cveta novi biznis u Srbiji, po tretmanu se naplaćuje 10.000 dinara: Mnogi oduševljeni, nisu znali da ovo postoji

Uklanjanje vaški kod dece naplaćuje se od 6.000 do 10.000 dinara u zavisnosti od dužine kose.

MONDO/Uroš Arsić

Prethodne zime u vrtićima su se pojavile vaške, zbog čega su roditelji, nezadovoljni učinkom medicinskih šampona, morali da angažuju specijaliste za uklanjanje vaši. Mnogi su zato mogli dobro da zarade, a roditelji koji su vodili decu tvrde da su tretmani bili efikasni. Međutim, mnogi građani uopšte nisu znali da uopšte postoje vaškaonice.

Na društvenoj mreži X pokrenula se polemika oko novog biznisa koji je procvetao ove godine.

"Juče sam od prijatelja saznao da kod nas postoje vaškaonice. Elem, prvo mora da se zakaže termin jer su pune, a to zadovoljstvo uklanjanja vaški za dvoje dece ga je koštalo 10.000 dinara jer se naplaćuje po dužini kose, pa je za ćerku bilo skuplje", piše u objavi ispod koje su se nizali komentari.

"Kontrola za sedam dana, 50 odsto popusta", piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

"Ni za 50.000 dinara nije mnogo. Nisam znala da postoji tako nešto"

Roditelji koji su znali za ovaj biznis potvrdili su i da zaposleni imaju mnogo posla i da je obavezno zakazivanje tretmana.

"Imam gustu, kovrdžavu kosu, a kad sam bila mala je bila još gora i mama jako dugo nije uspevala da me reši vaški, koji god šampon kupila. Na kraju mi je sipala na glavu neko sredstvo s kojim se inače skida masna farba i s tim je uspela, tako da te vaškaonice su spas. Očigledno je da imaju posla i da su na ceni", glasi jedan od komentara dok su se neki čudili kako je neko uopšte prihvatio to da radi.

"Za ćerkicu ga koštalo 7.000 jer ima dugu kosu, za sina 3.000, a ide od 1.000 dinara za baš kratku kosu", glasili su neki od komentara.

(Informer, Mondo.rs, I.L)