Vremenska prognoza za 3. oktobar: Temperatura blizu 30 stepeni, pljuskovi u ovim delovima zemlje

Objavljena je vremenska prognoza za 3. oktobar 2024. godine.

MONDO/Stefan Stojanović

Prema vremenskoj prognozi za četvrtak 3. oktobar 2024. godine očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme.

Na severozapadu Srbije hladnije, a samo će na jugu i jugoistoku zemlje i dalje biti dužih sunčanih intervala uz letnje dnevne temperature. U toku dana padavine će biti najčešće u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima pojava slabe kiše biti lokalna i kratkotrajna. U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlju i pojačanje intenziteta kiše i pljuskova.

Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni. Najniža temperatura od 6 do 15 °S, a najviša od 13 °S na severozapadu Vojvodine do 27 °S na jugoistoku Srbije. 

U petak na severu i zapadu Srbije ujutro kiša koja će tokom dana prestati. U ostalim krajevima kiša, pljuskovi i grmljavine, koji će u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i izraženiji uz količinu padavina od 20 do 40 mm, a na području Kosova i Metohije lokalno i sa više od 60 mm za 24 h. Na krajnjem jugoistoku padavine će početi tek posle podne. Vetar umeren i jak, jugoistočni. u košavskom području i na planinama sa udarima olujne jačine. Do kraja dana vetar će oslabiti i biti u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 18 °S, a najviša od 15 °S na severozapadu Vojvodine do 30 °S na krajnjem jugoistoku Srbije. 

Prema vremenskoj prognozi za subotu, očekuje se umereno do potpuno oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima, koji će još ponegde na jugu i jugoistoku biti praćeni i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 14 °S, a najviša od 14 do 21 °S. 

Vremenska prognoza za nedelju predviđa promenljivo oblačno. Kiša i kratkotrajni pljuskovi biće češći u centralnim i južnim delovima Srbije. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 12 °S, a najviša od 14 do 21 °S. 

U posebnoj vesti na MONDU pročitajte prognozu meteorologa Todorovića za oktobar.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Velikih padavina nema ni na vidiku? Meteorolog Todorović za Kurir televiziju: Evo kada dolazi do prvog zahlađenja   Kurir televizija

(RTS/MONDO/Nevena Davidović)