Oglasio se RHMZ, vreme može biti opasno: Lokalni pljuskovi sa grmljavinom pogodiće pojedine delove Srbije

RHMZ je najavio lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Kurir/Petar Aleksić/RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je najavu da nas tokom poslepodneva na zapadu i jugu Srbije, kao i u Šumadiji očekuju mestimično kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Takođe se navodi da se očekuje da za vikend padavine budu češće u centralnim i južnim krajevima Srbije.

"Danas i sutra umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ponegde biti praćeni i grmljavinom. Dnevna temperatura u većini mesta od 15 do 19 °C", najavljeno je. 

RHMZ 

Prema najavi RHMZ-a, početkom sledeće sedmice očekuje se pretežno sunčano i toplije vreme.

"Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak (7 - 8. oktobra) nakon svežeg jutra mestimično uz maglu i niske oblake, tokom dana ponovo toplije. U ponedeljak pretežno sunčano, a u utorak uz slabu do umerenu oblačnost", objavljeno je na sajtu RHMZ-a. 

Danas je u pojedinim delovima Srbije na snazi žuti meteoalarm. Na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i Kosovu i Metohiji. 

RHMZ 

"Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

"Kiša je pala tamo gde nikada nije, sneg je pao delu Amerike" Stručnjaci o nesvakidašnjim vremenskim uslovima 2024. godine: Da li nas očekuju obilne padavine?  Kurir televizija

(MONDO/Ivana Vlajković)