Trenutak koji smo svi čekali: Otvorene prijave za nagradu Turistički cvet 2024

Da li ste spremni za najprestižniju nagradu u turizmu?

Miljan Bosnić

Sektor turizma u Srbiji poslednjih godina beleži značajan rast i razvoj, a sa njim i potreba za prepoznavanjem i nagrađivanjem najboljih u industriji. Turizam ne samo da doprinosi ekonomiji naše zemlje, već i obogaćuje kulturu, tradiciju i međuljudske veze. Nagrada TURISTIČKI CVET predstavlja simbol izvrsnosti i posvećenosti, a nagrađuje one koji svojim radom postavljaju visoke standarde u turizmu. Kako bismo prepoznali izvanredne doprinose i postignuća u ovom domenu, Turistička organizacija Srbije sa zadovoljstvom najavljuje da su prijave za nagradu TURISTIČKI CVET 2024 sada otvorene!

Nagrada TURISTIČKI CVET prvi put je dodeljena 21. juna 1982. godine, a od naredne godine se etablirala kao najprestižnije priznanje u oblasti turizma u Srbiji. Ima jedan cilj, a to je da prepozna, nagradi i promoviše izvanredne inicijative i postignuća u turizmu. Takođe, nagrada doprinosi jačanju prepoznatljivosti Srbije na međunarodnoj turističkoj sceni i podstiče razvoj održivog turizma.

Miljan Bosnić 

Prijave traju do 13. oktobra do ponoći i moguće su isključivo onlajn putem zvaničnog sajta: https://www.turistickicvet.rs/. Ove godine, nagrada se dodeljuje u sledećim kategorijama:

1. Turistička organizacija
2. Turistička manifestacija
3. Turistička agencija
4. Ugostiteljski objekat za smeštaj - Hotel
• Hoteli u gradskim sredinama
• Hoteli u banjama
• Planinski hoteli i ostali
5. Ostali ugostiteljski objekti za smeštaj
• Kategorisana seoska turistička domaćinstva i objekti za smeštaj u domaćoj radinosti
• Ugostiteljski objekti za smeštaj koji nemaju obavezu kategorizacije (vinarije, vile, lovačke kuće, salaši i drugi)
6. Pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude i promocije turizma
7. Influenseri/Blogeri
8. Elektronski i štampani mediji koji predstavljaju Srbiju kao turističku destinaciju

Turistička organizacija Srbije je ove godine uvela novine u kategorijama za hotele i ostale ugostiteljske smeštaje, čime dodatno želi da osnaži i unapredi turističku ponudu.

Miljan Bosnić 

Prošle godine su se istakli sledeći dobitnici nagrade:

1. Turistička organizacija: Turistička organizacija Zlatibor, koja je poznata po svojoj izuzetnoj promociji prirodnih i kulturnih vrednosti ove regije.
2. Turistička manifestacija: Dani berbe grožđa, Vršac, koji su privukli mnoge posetioce i doprineli jačanju vinskog turizma.
3. Turistička agencija: "Hedonik Travel d.o.o." iz Beograda, koja se istakla u kreiranju raznovrsnih turističkih aranžmana.
4. Hotel: "Hotel Hilton Beograd", koji je poznat po vrhunskom servisu i udobnosti, kao i "Gorski hotel & Spa" na Kopaoniku, koji nudi jedinstveni spoj prirode i luksuza.
5. Ostali ugostiteljski objekti za smeštaj: "Aleksandrović VT" iz Topole, koji se ponosi razvoju vinskog turizma Topole i okoline.
6. Pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude: "Prirodnjački centar" iz Svilajnca, koji je uspešno spojio nauku, obrazovanje, kulturu i turizam.
7. Influenser/Bloger: Ivana i Goran Babić, autori popularnog bloga "Dva ranca beg iz kanca", koji inspirišu mnoge putnike.
8. Elektronski ili štampani medij: TV emisija "150 minuta" iz Beograda, koja promoviše Srbiju kao atraktivnu turističku destinaciju.
9. Specijalno priznanje: Air Serbia, za doprinos razvoju avio saobraćaja i povezivanju Srbije sa svetom.

Miljan Bosnić 

Dobitnici nagrade stiču široku vidljivost i prepoznatljivost u industriji, što vaše poslovanje može da inspiriše da unapredi svoje usluge i ponude. Cilj je da postanete bolji i kvalitetniji u onome što radite. Prijavom za TURISTIČKI CVET 2024 postajete deo zajednice koja okuplja najbolje iz industrije. Umrežavanje sa kolegama i liderima može da vas dovede do vrednih saradnji i razmene iskustava.

Miljan Bosnić 

Pravo predlaganja kandidata imaju privredni subjekti, državni organi i institucije, udruženja i fizička lica. Pozivamo vas da se aktivno uključite i upoznate one koji svojim radom čine naš turizam bogatijim i privlačnijim.

Ne propustite priliku da se prijavite i postanete deo ove značajne nagrade! Više informacija i prijave možete da pronađete na sajtu https://www.turistickicvet.rs/.

Učestvujte i doprinosite razvoju turizma u Srbiji!