Vremenska prognoza za 8. oktobar: Ujutru smrzavanje, a onda temperaturni šok, blizu 30 stepeni

Objavljena je vremenska prognoza za 8. oktobar 2024. godine.

MONDO/Stefan Stojanović

Prema vremenskog prognozi za utorak 8. oktobar 2024. godine ujutru hladno, po kotlinama i dolinama reka, uglavnom na zapadu i jugu Srbije, mestimično magla.

U toku dana malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i osetno toplije. Duvaće slab i umeren južni vetar, koji će do večeri pojačati prvo na jugu Banata i u donjem Podunavlju, a potom i u planinskim predelima jugozapadne Srbije. Najniža temperatura od 3 do 13, a najviša od 22 do 27 stepeni. U drugom delu noći u zapadnoj polovini Srbije naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima. 

U sredu naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koji će tek ponegde biti praćeni grmljavinom ujutro i pre podne brzo će se premeštati ka istoku Srbije. Posle podne prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, sa jugoistočnog u skretanju na zapadni-jugozapadni, u planinskim predelima i na jugu Banata povremeno jak. Najniža temperatura od 7 do 17, a najviša od 19 do 26 stepeni. 

Prema vremenskoj prognozi za četvrtak ujutro sveže, po kotlinama i dolinama reka na zapadu i jugu Srbije ponegde kratkotrajna magla. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južnih pravaca, na planinama i u južnom Banatu povremeno jak. Najniža temperatura od 6 do 16, a najviša od 23 do 29 stepeni. Uveče na severozapadu Srbije, a tokom noći i u ostalim krajevima novo naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će tek ponegde biti praćeni grmljavinom. 

U petak u Vojvodini suvo uz delimično razvedravanje. U centralnoj i južnoj Srbiji promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom i retkom pojavom pljuska sa grmljavinom. Severozapadni vetar u pojačanju. Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša od 19 do 23 stepena. 

Vremenska prognoza od subote predviđa malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i uz hladna jutra, a dnevna temperatura biće oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Meteorolog Sovilj tvrdi: Pred nama je zima hladnija od prethodne, a evo kakvo vreme sprema oktobar  Kurir televizija

(RTS/MONDO/Nevena Davidović)