Nagla promena vremena za vikend, temperatura u velikom padu: Uključen žuti meteo alarm

U narednim satima vreme ostaje oblačno, uslova za kišu će biti u širokom pojasu od severa do juga, ali će padavine biti lokalne i slabe.

MONDO/Stefan Stojanović

Danas će vreme u celoj Srbiji biti nestabilno, uz prolazno naoblačenje i kišu. Na severu i zapadu Srbije je zbog padavina aktiviran žuti meteoalarm. Posle podne razvedravanje. Talas vlažnog nestabilnog vazduha se proteže od severa Srbije do centralnih krajeva, sa tendencijom daljeg premeštanja ka istoku kako dan bude odmicao.

U narednim satima vreme ostaje oblačno, uslova za kišu će biti u širokom pojasu od severa do juga, ali će padavine biti lokalne i slabe, bez značajne količine padavina. Posle podne će uslediti razvedravanje, pa će kratko biti i sunčanih perioda. Vetar ostaje slab do umeren, jugozapadni i zapadni. Maksimalna temperatura danas preko 20, lokalno do 26 stepeni.

U četvrtak vreme sunčano i toplije od proseka, uz maksimalnu temperaturu do čak 29 stepeni. U četvrtak veče se očekuje naoblačenje koje će Vojvodini doneti kišu. U petak vreme nestabilno, na severu će biti više sunca, na jugu oblačno uz padavine. Za vikend vreme pretežno sunčano, temperatura do 20 stepeni.

(Mondo.rs, I.L.)