Sutra nas čeka letnja vrućina, biće 30 stepeni: Onda nagli obrt, za 24 sata oblačimo jakne i ulazimo u zimu

Tokom jeseni jutra će biti hladna, a temperature će se kretati u okviru proseka od 15 do 20 stepeni.

Kurir/Petar Aleksić

Do kraja nedelje očekuje nas promenljivo vreme, sa temperaturama iznad proseka, a najtopliji dan biće četvrtak, nakon čega se očekuje zahlađenje, prognozira RHMZ

Četvrtak (10.10.) će, nakon jutarnje magle po kotlinama i dolinama reka, biti najtopliji dan u sedmici uz pretežno sunčano vreme i uz maksimalne temperature od 24 do 29 °S. U donjem Podunavlju i na planinama kratkotrajno pojačanje južnog vetra.

Uveče na krajnjem severu naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koje će se u toku noći (10/11.10.) premeštati preko ostalih delova Vojvodine, zapadne i centralne Srbije, a u petak (11.10.) i preko brdsko-planinskih predela uz lokalnu pojavu grmljavine. Temperatura će biti u padu za 7 do 10 stepeni, a severozapadni vetar u pojačanju.

RHMZ 

Od subote (12.10.) suvo i stabilno sa dužim sunčanim intervalima i uz hladna jutra, a dnevna temperatura biće oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra.

Posle četvrtka pad temperature od 10 stepeni

U četvrtak će biti jako toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 30 stepeni Celzijusovih. Na spisku gradova sa najvišom temperaturom Beograd predvodi i dnevna temperatura će biti oko 30, a potom ga prate Novi Sad i Kragujevac sa 28 stepeni.

U dugoročnim prognozama meteorologa najavljuje se da će tokom jeseni jutra biti hladna, a da će se temperature kretati u okviru proseka od 15 do 20 stepeni.

(Mondo.rs, I.L.)