Ruskinja pitala šta je dobar poklon, a da je izvorno iz Srbije: Rus dao predlog kog se nijedan Srbin nije setio

Jedna Ruskinja je pitala na Reditu šta je dobar poklon, a da je izvorno iz Srbije. Komentari stranaca su pravo iznenađenje...

Mondo/ Stefan Stojanović Kseniju smo sreli u centru Beograda, gde je došla na nekoliko dana. "Razdvojenost od Džejmsa mi je veliki stres, ali ovo je dobra prilika da razmislim o svemu. Sigurna sam da je ovo pravi put i sa pravim čovekom", rekla nam je Ruskinja.

Rusi su aktivni na društvenoj mreži Redit, gde često iznose svoja iskustva o životu u Srbiji, ali i traže savete za svakodnevne probleme sa kojima se susreću. Jedna Ruskinja je sada pitala korisnike koji bi suvenir iz Srbije bio dobar poklon za prijatelje:

"Posećujem svoju porodicu u Rusiji i voleo bih da ponesem nešto iz Srbije što je izvorno u Srbiji ili bar na Balkanu. Ne mogu da smislim ništa osim ajvara i možda rakije, ali ne piju svi alkohol, plus ako se tegla ajvara pokvari u prtljagu biće katastrofa", pitala je ona.

Ljudi su u komentarima pored očekivane rakije, imali još interesantnih ideja:

"Kulen ili duvan čvarke", "Šajkaču",  "Donesi plazmu. Mislim ozbiljno. To je jedna od najautentičnijih stvari, ako nije rakija ili ajvar. Takođe možete podeliti deo istorije plazme (na primer kako se pojavila u Jugoslaviji i koliko je popularna)", bili su neki od komentara, a onda se javio jedan Rus.

What would you bring from Serbia as a gift to your relatives or friends?
byu/johndoe901 inserbia

"Hej, kao Rus mislim da bi bilo dobro da poneseš neke domaće sireve kao što je kačkavalj. Neguški pršut takođe. Srpska vina su takođe divna, a odličan poklon za one koji piju. Neki ručno rađeni pokloni (moj san je nabaviti pirotski ćilim). U Knez Mihajlovoj postoji buvlja pijaca koja ima neke unikatne vintage stvari.

"Magareći sir je nešto sasvim unikatno",

"Siguran sam da se na ulicama mogu naći ručno rađeni "milje" za stolove, TV ili šta god želite. To je nešto što je imala svaka balkanska kuća. Bukvalno svaka kuća", bili su komentari stranaca na pitanje Ruskinje. 

(Mondo.rs, I.L.)