Besplatno za studente: Yandex i Fakultet organizacionih nauka pokreću radionice za ključne veštine u IT industriji

Jedna od vodećih međunarodnih IT kompanija, Yandex, u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, pokreće seriju besplatnih radionica namenjenih studentima i mladim profesionalcima, kako bi im omogućili sticanje ključnih veština za uspeh u IT industriji.

Promo

Radionice će se održavati od kraja oktobra do početka novembra i pružiće praktično znanje i iskustvo u oblasti upravljanja projektima, razvoja proizvoda i efikasne komunikacije unutar tehnoloških timova.

Radionice će voditi Yandex stručnjaci sa bogatim iskustvom i primerima iz prakse, a teme će obuhvatati upravljanje projektima u dinamičnim okruženjima, efikasnu komunikaciju i rešavanje složenih poslovnih izazova. Serija će započeti predavanjem koje će biti posvećeno efektivnom načinu za prezentovanje ideja, nakon čega slede radionice sa konkretnim studijama slučaja iz sve popularnijeg e-grocery sektora. Polaznici će imati priliku da se detaljno upoznaju i sa ulogom menadžera proizvoda u IT industriji i saznaju šta je potrebno za upravljanje proizvodima u neprekidno promenljivom tehnološkom okruženju.

Branimir Đurović, generalni direktor Yandex Go Srbija, podeliće svoja iskustva o tome kako digitalne usluge menjaju ponašanje potrošača u Srbiji i na koji način se najbolje globalne prakse prilagođavaju lokalnom tržištu.

„U IT svetu tehničke veštine su važne, ali su snažne menadžerske veštine ključne za uspešno vođenje projekata i osiguravanje dobre saradnje među članovima tima. Radujemo se prilici da podelimo naša iskustva sa novim generacijama i pomognemo im da steknu sveobuhvatan uvid u to kako da napreduju u ovoj industriji“, izjavila je Branka Veličković, direktorka ljudskih resursa Yandex Srbija.

Osim tehničkih veština, sposobnost efikasne komunikacije jednako je važna. Predavači će dodatno objasniti učesnicima koliko su menadžeri ključni za održavanje projekata na pravom putu, pravilno raspoređivanje resursa i poštovanje rokova.

Studenti i mladi profesionalci mogu se prijaviti putem online formulara, gde su dostupne dodatne informacije o rasporedu i temama radionica. Prijava je besplatna, ali je broj mesta ograničen, pa se preporučuje ranija registracija.