HRT - Hapšenja zbog krađe opreme
Mondo/ Stefan Stojanović 

Policija je otkrila i privela petoro zaposlenih Hrvatske radio televizije (HRT) zbog sumnje da su ukrali kamere i drugu opremu, čiji je nestanak primećen prošle godine, saopštili su zagrebačka policija i HRT.

"Zahvaljujući saradnji Direkcije HRT-a i MUP-a otkriveno je i privedeno više radnika HRT-a koji se dovode u vezu s nestankom kamera i druge opreme ove televizije", naveo je HRT sinoć u saopštenju.

Reč je o opremi čiji je nestanak uočen još prošle godine kada je i podneta krivična prijava protiv nepoznatoga počinioca.

Direkcija HRT-a navodi da je uložila krajnje napore kako bi u saradnji s MUP-om što pre otkrili krivci i rešio slučaj, prenosi Hina.

Zagrebačka policija saopštila je da je u novembru i decembru 2016. godine primila dve krivične prijave zbog sumnje da je od 19. septembra 2014. do 7. oktobra 2016. iz prostorija HRT-a nestalo pet kamera i veća količina razne tehničke opreme (mikrofona, tonskih mikseta, stativa, monitora i drugog) pri čemu je HRT-u pričinjena milionska materijalna šteta.

Prema navodima policije, u okviru pretresa domova i drugih prostora, poslovnih prostora, ličnih vozila, računara, memorijskih kartica, korisničkih računa elektronske pošte, korisničkih računa na Internet stranicama Ebay i Njuškalo, pronašla podatke koji su upućivali da su dve kamere putem ortala prodate u Australiji i Češkoj, svaka za iznos od 6.000 evra.

Osumnjičeni su uhapšeni zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja, kao i falsifikovanja službenih ili poslovnih dokumenata.