Policija je pronašla vozača kojeg je poslanik Hrvatske građanske inicijatie (HGI) Adrijan Vuksanović u Skupštini Crne Gore, prijavio da se sinoć u Tivtu, dok je šetao rivom, na njega zaleteo automobilom.

Prijavljeni vozač i njegov suvozač negirali navode prijave, a tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

"Brzom intervencijom policijskih službenika nakon desetak minuta od prijave pronađeno je predmetno vozilo kojim je upravljao S.R. iz Tivta. Sa S.R. je potom u prostorijama OB Tivat u 23:50 obavljen informativni razgovor povodom prijave Vuksanovića", navodi se u saopštenju.

U svojoj izjavi S.R. je negirao navode Vuksanovića, te je naveo da se vraćao iz Gornje Lastve, ali da prolaskom navedenim putem nije ni primetio Vuksanovića.

Ubrzo je identifikovan i suvozač S.R, a radi se o V.S. iz Tivta. V.S. je u prostorijama OB Tivat dao izjavu identičnu izjavi S.R.

Kako se navodi u saopštenju, o dogođaju je upoznat državni tužilac u ODT u Kotoru koji se izjasnio da u opisanom događaju nema elemenata bića krivičnog dela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Kako je Vuksanović rekao za Antenu M, on se oko 23 sata i 15 minuta, nakon druženja sa prijateljima, uputio u šetnju rivom, a kada je prošao crkvu Svetog Roka, naišao je automobil iz suprotnog smera.

"Vozilo je išlo polako, ali kada su me videli, automobil je naglo ubrzao ka meni. Prvo sam pomislio da se neko šali, da je to neko možda od mojih prijatelja, ali kada sam video naglo skretanje automobila, skočio sam u stranu. Uspeo sam, međutim, da se okrenem i vidim broj tablica", objašnjava Vuksanović.

Kaže da je vozilo metalik sive boje imalo tivatske registarske oznake, te da su, koliko je uspeo da vidi, u automobilu bile tri osobe.

Oni su mu iz vozila u pokretu nešto dobacili ali, kako kaže, nije uspeo da razume reči.

"Slučaj sam prijavio policiji, te očekujem da nadležni otkriju da li je to bila neka pretnja namenjena meni ili su to uradile osobe u raspoloženju smanjene odgovornosti", navodi Vuksanović.