• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Kiša izazvala haos, poplavljene kuće!

Izvor mondo.ba

Usled obilnih kišnih padavina u BiH došlo je do porasta vodostaja reka i vodenih tokova, a prema poslednjim informacijama jaka kiša je u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu stvorila probleme zbog izlijevanja reka.

BIH - nevreme i kiša - poplavljene kuće
BIH - nevreme i kiša - poplavljene kuće

Na području opštine Doboj-Istok reka Spreča se izlila i poplavila je oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Nivo reke Spreče na mernom mestu Karanovac jutros je iznosio 399 centimetara. Inače nivo kada se preduzimaju redovne mere odbrane od poplava je 300 centimetara.

Reka Spreča se izlila i poplavila je oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Rijeka odnijela most

U mestu Ravne nekoliko desetina domaćinstava odsečeno je od ostatka opštine Maglaj nakon što je reka odnela most, prenosi portal Klix.ba.

Prema podacima Federalne uprave civilne zaštite nivo reke Tinje na mernoj letvi ispod Koprića mosta iznosi 336 centimetara. Reka Tinja se izlila u mestima Bare i Špionica i poplavila je priobalno poljoprivredno zemljište u tom području.

Prema informacijama kantonalne Uprave civilne zaštite na području Zeničko-dobojskog kantona, odnosno u opštinama Tešanj, Maglaj i Zavidovići došlo je do izlivanja potoka i rečica u gradska, seoska i priobalna područja.

Na području opštine Tešanj jaka kiša padala je od ponoći do osam sati jutros gde su se na području mesnih zajednica Piljuzići, Miljanovci, Jelah polje izlili potoci na putne komunikacije kao i po zgradama njivama i poljoprivrednim zemljištima.

Ista situacija je i na području Karadaglija - Jablanica gde je Trebačka rijeka poplavila nekoliko kuća.

Usled jake kiše došlo je do nanošenja raznog materijala, na puteve, začepljenja odvoda i propusta što je nanelo vodenu masu po ulicama.

U ranim jutarnjim satima civilna zaštita i profesionalna vatrogasna jedinica intervenisale su na više lokacija u otklanjanju prepreka u vodotocima, pored mostova i propusta.

Zakazana je sednica Opštinskog štaba civine zaštite, a u prepodnevnim satima će biti organizovani ljudi i mehanizacija na čišćenju putenih pravaca, evidenciji svih plavljenih objekata i prvim podacima o nastaloj šteti.

Na području opštine Maglaj u području mesnih zajednica Bijela Ploča i Jablanica poplavljeno je oko 50 kuća. Usled jake vodene mase došlo je do plavljenja puta Moševac - Liješnica, dok je na području mesne zajednica Ošve, zabeleženo klizište.

Opštinu Zavidovići pogodilo je nevreme u noći sa petka na subotu, kao i sinoć zbog čega je došlo do začepljenja odvoda i propusta, pa su vatrogasci tokom čitave noći intervenisali na ispumpavanu vode iz zgrada, kuća i poslovnih prostora.

Na području opštine Doboj-Jug, jaka kiša je dovela do izlijevaja potoka i rečica na puteve, usled čega je angažovana putna mehanzacija na čišćenju nanosa koji su ostali nakon prestanka padavina.

Reka Usora se izlila na ušću na priobalno zemljište u dužini oko 200 metara. Radi se o poljoprivrednom zemljištu, gde nema građevina.

U Kaknju su vatrogasci intervenisali na području mesta Kraljeva Sutjeska gdje se reka Bukovica izlila u neznatnoj meri, stoga je brzo sanirano i reka je u svom koritu.

Kod Petrova poplavljeno 20 kuća

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽA

BIH - nevreme i kiša - poplavljene kuće