"Svim hrvatskim ljudima, Hrvaticama i Hrvatima čestitamo Dan državnosti", piše na vladinom Facebook profilu, uz link na čestitku koju je potpisao premijer Andrej Plenković.

"Svim hrvatskim ljudima. Neko preko veze upao i dobio posao da vodi Facebook stranicu", "ljudima? Valjda bi trebalo da piše 'državljanima'", "građevinama?", "koga podrazumevate pod hrvatskim ljudima?", samo su neki od komentara.

Ima i onih kojih su odgovorili i ovako: "Hvala lepo. Slavimo u Nemačkoj radi vas", "još malo i moćićete nam svakome ponaosob čestitati... Čija ste vi vlada uopštte?", "a posebno iseljenima", "fascinantno i atraktivno".

Inače, u čestitki Vlada hvali "jedinstven rezultat u javnim finansijama", priseća se "mudrih odluka prvog hrvatskog predsednika dr.Franje Tuđmana", preneo je portal Index.hr.

Hrvati izazvali SKANDAL u Rimu!

Neki hrvatski mediji su preneli da se vlada osramotila i da je građanima uputila bizarnu čestitku.

Portal Net.hr piše da je malo reći da su građani ovu objavu dočekali na nož.

A kao jedan od komentara je i Srđana Strunje, koji je napisao: "E toliko je lepo u Domovini da čak i životinje beže za Nemačku".

"Pa nije danas St. Patrick's day", našalio se jedan komentator, a usledilo je i mnoštvo komentara s porukama: "sramota" i "marš".