• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorcima CVETA EKONOMIJA? Rast privrede čak 5%

Izvor SRNA

Rast crnogorske ekonomije za 2018. godinu najverovatnije će iznositi pet odsto, što je i više od najavljenog, izjavio je predsednik Vlade Duško Marković na 24. regionalnom Miločerskom razvojnom forumu.

"Taj rast prati sve pozitivne elemente naše ekonomske i fiskalne politike i zaista sam zadovoljan tim rezultatom", rekao je Marković kao glavni govornik na panelu pod nazivom "Ekologija – edukacija i biznis“.

Kako je objavljeno na Twitter nalogu Vlade Crne Gore, Marković je naveo i da Vlada troši više od 50 miliona evra za sanaciju crnih ekoloških tačaka, eliminaciju grita u Bijeloj, sanaciju odlagališta pepela u Pljevljima i sanaciju industrijskog otpada iz KAP, prenela je RTCG.

Podsetio je i da je ekologija jedno od retkih pitanja oko kojeg je konsenzus postignut još 1991 godine.

"Većina građana razume važnost očuvanja životne sredine, ali to je u suprotnosti od onoga što vidimo oko nas, što je zabrinjavajuće!", ocenio je Marković.

Naveo je da je autoput Bar-Boljare projekat veka, kao i da veruje da neće trajno devastirati životnu sredinu.

Povezane vesti

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Elmin

Kako 5%, kad nama kaze nas presednik imamo najvisi rast ekonomije u evropi. Ko laze...

Bcb

Zanimljivo da svako ko se odvojio od Srbije,procvetalo mu je...

didijer

@Bcb Šta je to "procvetalo"? Sve države osim Slovenije tabore u mijestu i ekonomija im je na zapećku Evrope. Izvoz, proizvodnja, produktivnost itd. sve je to nazadovalo. Da ne pričam o migracijama stanovništva i tome kako sve zemlje gube narod koji se seli u uređenija društva. Jedino Slovenija ima kontinuirani razvoj i jedino oni proizvode, izvoze i razvijaju se onako kako bi trebale i druge zemlje bivše Jugoslavije da rade. Odlaskom od Srbije raspala se SFRJ zemlja koja je imala preko 20 miliona stanovnika i taj raspad ili odlazak od Srbije stvorio je male, beznačajne i nefunkcionalne državice koje niko ne šljivi niti uzima za ozbiljno stav tih novonastalih mikro država. Vidim kako je zaista svima procvjetalo. Sve pršti od razvoja... No ima jedna pozitivna stvar bar što se tiče Srba. Sad "drugi" ne mogu da krive Srbe za ekonomske neuspijehe u svojim novonastalim državama. Svako je sam sebi krojač sudbine.

special image