HRT je jučer izbore na Kosovu najavio - srpskom zastavom, koja je stajala sve vreme jednog tv priloga i to je u tamošnjoj javnosti doživljeno kao ozbiljan gaf, jer Hrvatska je među prvima priznala samoproglašeno Kosovo.

Taj "gaf" je, međutim, sada prerastao u pravi skandal jer je na sastanku predstavnika Albanaca u Hrvatskoj i vrha HRT-a dogovoreno da Priština priktično cenzuriše vesti s Kosova za celu Hrvatsku.

Kako je objavila saborska zastupnica (poslanik) iz redova albanske manjine, Ermina Lekaj Prljaskaj, ona i kosovski veleposlanik (ambasador) u Zagrebu Gezim Kasapolli sastali sa šefovima HRT. Na sastanku je bio i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. No ono što je navela kao dogovoreno na tom sastanku je skandalozno, piše zagrebački Index.hr.

Pobeda: HRT-ov "Dnevnik" izbore na Kosovu najavio srpskom zastavom

S vrhom HRT-a, naime, predstavnici Albanaca, ako je tačno ono što piše saborska zastupnica, dogovorili su da se pokrene stegovni postupak protiv radnika koji su napravili propust, da se saborsku zastupnicu i veleposlanika dovede u program HRT-a, da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog te da jedini izvor za situaciju na Kosovu, što je posebno neverojatno, piše Index, bude "isključivo Radio televizija Kosovo".