Pedesetak kilograma "laka", ali hrabra i vešta Kineskinja prošla je s manjom ogrebotinom na nozi, ali i sa sačuvanom torbom s novcem, namenjenom za nabavku robe, pišu "Večernje novosti".

Policija se još nije oglasila povodom ovog slučaja.

A, pod utiskom jedne scene koju su sa svojih balkona uočili Prnjavorčani, ubrzo je prostrujala uznemirujuća vest da je reč, zapravo, o pokušaju silovanja.

Razbojnik se u jednom trenutku, kako su naveli izvori lista, uz urlik uhvatio za međunožje i potom "spustio" na Kineskinju koja je bila na leđima.

Novinar "Novosti" u razgovoru sa napadnutom prodavačicom u Kineskom šopu "S-Star", saznaje, da je meta napada bila torba u njenim rukama. Drama se, oko 6.15, odigrala na obližnjem parkingu iza Pošte i zgrade nekadašnjeg preduzeća "Promet". Ona se pita da li je bila uvrebana od napasnika, koji je znao da će se tog ranog jutra pojaviti na parkingu, i to sa torbom i novcem namjenjenom za nabavku robe u šopu.

"Čini mi se da je moja odbrana trajala i više od deset minuta. Napadač nije odustajao, a ja nisam ispuštala torbu", kaže napadnuta žena.

Rasvetlila je i ključni momenat koji je ishod borbe prevagnuo na njenu stranu, a retke očevice ostavio u uverenju da je žrtva seksualnog napada.

"U jednom trenutku sam posustala pred daleko snažnijim siledžijom, i pala na beton. Torba je, međutim, i dalje delom bila i u mojim i u njegovim rukama. A, onda sam mu iz ležećeg stava nogom zadala udarac u vitalnu tačku… On se iznenadio i povio, ali je i dalje grčevito vukao dršku torbe. Potom sam nogom izvršila, takozvano, čišćenje njegove noge, koje sam vežbala još u školi u rodnoj Kini, a on se stropoštao na mene. Onda sam, čuvši povike ljudi, čvrsto sa obe ruke zgrabila i sačuvala torbu", ispričala je ona.

Probuđeni vriskom i kricima, očevici sa balkona, kao i jedna žena sa ulice, a koji su zagalamili na siledžiju i zapretili da su pozvali policiju, uočili su da je on odšepao u pravcu zgrade Opštine, odnosno Doma zdravlja.

Navodno, bio je u gornjem delu trenerke i sivim pantalonama.

"Puna sam ljubavi i zahvalnosti svim Prnjavorčanima koji su mi vikom i pretnjom policijom pomogli. Apelujem na sve da obrate pažnju i tako reaguju u slučaju bilo čijih poziva u pomoć", uz širok osmijeh poručuje ljupka i neustrašiva Kineskinja.