On je, u javljanju iz Zagreba za TV Pink, rekao da su odnosi Hrvatske i Srbije ključni za region, i dodao da je o tome juče telefonom razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.


"
Bez obzira na to kakva je predsednička kampanja u Hrvatskoj bila i kakve poruke su se mogle čuti na račun Srbije, čestitka Vučića Milanoviću povodom pobede na izborima uobičajena je, jer svako ko obavlja najviše dužnosti u Srbiji i Hrvatskoj ima posebnu odgovornost da učini sve da se odnosi dve zemlje unaprede", rekao je Pupovac.

On je dodao da, na žalost, poslednjih godina odnosi dve zemlje, koji su ključni za regiona, ne samo da nisu unapređivani nego su unazađivani.

Pupovac je istakao da su Srbi u Hrvatskoj sigurno zainteresovani za unapređenje odnosa dve zemlje i da će učiniti sve da do toga dođe.

"
Zato nam je dragocen svaki razgovor s predsednikom Vučićem i sa izabranim predsednikom Milanovićem, i s predsednicima vlada Srbije i Hrvatske, jer je previše komplikacija u našem regionu da bi se one između država mogle produbljivati", rekao je Pupovac.

Dodao je da kao čovek koji se dugo bavi politikom oseća političku obavezu i prema Hrvatskoj i prema Srbiji da se ti odnosi počnu unapređivati.