Televizija Crne Gore šokirala je sve gledaoce Jutarnjeg programa kada je emitovala pesmu Marka Perkovića-Tompsona i to na dan kada je nacistička Nemačka kapitulirala u Drugom svetskom ratu.


Upravni odbor Javnog servisa Crne Gore se izvinio zbog ovog, kako su naveli propusta, a potom je to učinila i urednica Jutarnjeg programa Marija Razić preko svog Instagram profila.

"Još jednom ponavljam da zaista nisam imala nameru da na ovaj način provociram bilo koga, i sa žaljenjem konstatujem da je došlo do nedopustivog propusta, koji je i veći zbog same činjenice da je danas dan kada se sećamo herojskog antifašističkog pokreta", navela je ona.

Dodala je da je numera "Ne boj se" Marka Perkovića Tompsona "emitovana greškom" u Jutarnjem programu.

"Imajući u vidu kontroverze koje se tiču ličnosti izvođača upućujem izvinjenje svim gledaocima RTCG kao i celokupnoj crnogorskoj javnosti", navela je Razić u objavi na Instagramu, dodajući da je spremna na sve konsekvence.

Oglasio se i Savet RT Crne Gore, koji je istakao da "emitovanje numera takvih autora samo po sebi skandalozno, a posebno na Dan pobede nad fašizmom, odnosno Dan Evrope koja i razvija ideju slobode".

Ovo telo je zatražilo odgovornost zbog emitovanje pesme pevača koji je poznat po propagiranju ustaštva.

"Odgovornost za emitovanje numere hrvatskog muzičara Marka Perkovića u Jutarnjem programu Radio Televizije Crne Gore mora biti utvrđena, jer je reč o propustu koji ne sme biti okarakterisan kao bezazlen. Savet RTCG je zgranut činjenicom da je u Jutarnjem programu TVCG emitovana numera autora prepoznatog po fašističkim izjavama, pesmama i ponašanju", navodi se u reagovanju.

Iz Saveta RTCG su saopštili da su odmah nakon tog saznanja imali internu komunikaciju i zatražili odgovore uredništva i menadžmenta.