Stanivuković, koji je poznat po raznim akcijama protiv vlasti u RS, odbio je da stavi masku, tvrdeći da to nisu uradili ni neki poslanici koji su govorili pre njega, kao ni predsednik skupštine Nedeljko Čubrilović koji se takođe obraćao za govornicom.

Kada ga je Čubrilović “zamolio” da to ipak uradi, i da su na to skrenuli pažnju i zdravstveni radnici, zbog onih koji će na istom mjestu govoriti nakon njega, Stanivuković je bio kategoričan da se praksa obaveznog nošenja maske, uspostavi tek kada on završi.

Čubrilović mu je to i odobrio, a to je naljutilo poslanike vladajuće većine koji su zbog toga privremeno izašli iz sale.

Šef Kluba poslanika partije koju poredvodi Milorad Dodik, Igor Žunić kritikovao je Stanivukovićevo ponašanje, tvrdeći da dovodi u rizik druge poslanike od kojih neki rade i u bolnicama.

"Šta kada vi svoj virus prenesete doktoru Đajiću koji treba da radi na UKC ili Subotiću koji treba da operiše ljude… Ko će onda biti kriv. Treba li ja da se izmiče od mikrofona, jer on nije stavio masku. Molim vas da poštujemo odluke institucija", rekao je Žunić.