• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORTURA SRSPKIH TURISTKINJA U CRNOJ GORI: Platile TESTOVE i avionske karte, a onda su ih zaključali u sobu i PROTERALI!

Autor Aleksandar Nastevski

Ivana Mijailović iz Beograda i njena sestra su celu noć provele na aerodromu u Podgorici, jer crnogorski službenici nisu hteli da ih puste u zemlju. Tvrdili su da nemaju odgovarajuće analize, iako na sajtu crnogorske vlade piše suprotno.

 Crna Gora srpske turistkinje tortura granica deportacija test korona virus Izvor: Screenshot/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Ce­lu noć smo pro­ve­le na ae­ro­dro­mu u Po­d­go­ri­ci. Po­li­ci­ja nas je pra­ti­la i do toa­le­ta...

Za­klju­ča­li su nas u so­bu u ko­joj je bio vi­deo-na­d­zor. Ose­ća­le smo se kao na­j­go­ri kri­mi­na­l­ci!, pri­ča za Ku­rir Iva­na Mi­jai­lo­vić iz Beo­gra­da (31), ko­ja je sa se­strom od te­t­ke ju­če de­po­r­to­va­na iz Cr­ne Go­re, jer na­vod­no ni­je ima­la od­go­va­ra­ju­ći te­st na ko­ro­na ­vi­rus, ia­ko je na zva­ni­č­nom sa­j­tu vla­de Cr­ne Go­re ista­k­nu­to da je na­šim dr­ža­vlja­ni­ma do­zvo­ljen ula­zak u tu ze­mlju i sa EL­I­SA te­stom ne­ga­ti­v­nim na IgM an­ti­te­la, ko­ji po­ka­zu­je da oso­ba ni­je za­ra­že­na ko­ro­na ­vi­ru­som!

Možda će vas zanimati

Crna Gora je 15. avgusta otvorila granice za srpske državljane. Međutim, naši turisti su od samog podizanja rampe nailazili na brojne probleme i nejasnoće. 

U odluci crnogorske vlade, koja je stupila na snagu 15. avgusta, stajalo je da su u tu zemlju može ući sa negativnim PCR testom ili pozitivnim ELISA testom klase IgG, koji znači da je osoba preležala korona virus.

Samo dva dana kasnije na zvaničnom portalu vlade Crne Gore objavljeno je da se u tu zemlju može ući sa negativnim ELISA testom IgM. To isto su videle i Ivana Mijailović i njena sestra, koje su tada rešile da se testiraju u privatnoj laboratoriji. 

Tu počinje i njihova drama. 

"Prvo sam uradila test da vidim da li imam IgG antitela, to jest da li sam preležala korona virus. Taj test je bio negativan, pa sam, u skladu sa zahtevom vlade Crne Gore, uradila i test na IgM antitela. On je bio negativan, odnosno pokazao je da nemam korona virus niti bilo koju drugu infekciju", priča Ivana za Kurir. 

Prvi test ju je koštao 2.100 dinara, a drugi 2.000 dinara. 

Nakon toga, kupila je avionske karte za Podgoricu. Let je bio zakazan za sredu, 19. avgust u 19.25 sati. 

"Naša pasoška kontrola nam je rekla da je test u redu i da možemo da se ukrcamo na avion. Kad smo stigle u Crnu Goru, pasoška kontrola nam je lupila pečat u pasoš i uputila nas na komisiju zaduženu za pregled testova. Komisija je naše testove i testove dvojice crnogorskih državljana odvojila sa strane", kaže Ivana. 

Oni su komisiji pokazali odluku vlade Crne Gore, ali im je, nakon pola sata čekanja, rečeno da se mora postupiti po uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koji propisuje da je uslov za ulazak negativan PCR test ili ELISA pozitivan na IgG antitela. 

"Policijski službenici su nam rekli da moramo da ostanemo to veče na aerodromu. Ostale smo, maltene, same. Policija nas je pratila čak do toaleta. Na kraju su nas zaključali u sobicu u kojoj ima kamera i rekli nam da lupamo ako nam nešto treba. Nismo verovale šta se dešava", ispričala je Ivana. 

One su deportovane prvim avionom za Beograd, koji je bio juče u 07.30 časova. 

U Crnu Goru od otvaranja granica preko kopnenih prelaza iz Srbije ušlo 9.840 putnika

Od otvaranja granica sa Srbijom, u subotu 15. avgusta, u Crnu Goru je iz Srbije preko kopnenih graničnih prelaza ušlo ukupno 9.840 putnika.

Preko GP Dobrakovo ušlo je 4.252 putnika, dok je izašlo 2.572 osoba, saopštila je Uprava policije, a prenosi podgorička "Pobjeda".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i OVO

Inicijalizacija u toku...

Komentari 77

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Chancellor Palpatine

Sta nije jasno trazi se pozitivan test na antitela, one su imale negativan. Nego su htele da prodju jeftino i sad su im drugi krivi

Joca

Prostim recima bih rekao sta ste trazile to ste i dobile. Nije mi vas zao.

Moravac

Eto bili ste letovali lepo se proveli manje vise avantura životna uspomene kakve takve ali uspomene .... i sta sad hocete.

Crna Gora srpske turistkinje tortura granica deportacija test korona virus