Voditeljka se pojavila u lažno intervjuu i komentarima o navodmon leku "parazitolu", prevari iza koje stoji zasad nepoznati naručilac koji je novinarkino ime i lik iskoristio za promovisanje leka koji navodno zadaje "snažan udarac parazitima".

"Ne samo da su se poslužili mojim imenom u formi intervjua, istovremeno svedočim o uspešnoj terapiji koju će podržati vladin program, već i učestvujem u komentarima nakon famoznog članka. Taj lažni intervju s kompletnim sadržajem sve je ono što ja nisam i što ne zastupam - ni profesionalno ni privatno", ističe novinarka.

Napominje i da će u ovom slučaju sajber kriminala angažovati advokata i pokrenuti privatnu istragu o naručiocu, a upozorava i na potrebu institucionalne zažtite integriteta pojedinaca.

"Zgrožena sam sistemima prevare, znam da nisam ni prva ni jedina, nažalost ni poslednja, ali uvek ističem kako je prevara vezana za ljudsko zdravlje najveća. Više od sebe, puno više, žao mi je ionako naših osiromašenih ljudi koji naivno plaćaju velike iznose, a mogu, još gore od svega, da unište svoje zdravlje, s lažnim i ko zna kakvim lekovima", ističe Kocijančićeva.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.