Na prvom programu nacionalne televizije HRT u udarnom terminu se emitovala emisija posvećena bivšoj predsednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

Kolinda je gostovala u emisiji "U svom filmu" urednice Tončice Čeljuske. Emisija je snimljena unapred, a na javni servis Hrvatske je odlučio da je emituje na HRT 1 u udarnom terminu, bez obzira na kriznu situaciju nakon potresa u toj zemlji.

Hrvatski mediji su ocenili kako je na taj način sinoć HRT-u bilo važnije pustiti snimak bivše predsednice kako rezimira godinu iza sebe i govori na koji se način nosi s novim okolnostima, ali i šta očekuje od svog članstva u Međunarodnom olimpijskom odboru.

"Bivša predsednica je bila izuzetno dobro raspoložena i zanimljiva, podelila je neke svoje nikad ispričane uspomene, ali najviše od svega me je impresionirao njen pozitivan odnos prema onome šta je radila, ali i onome šta je očekuje", rekla je ranije Čeljuska i dodala:

"Ni u jednom trenutku nije ostavila utisak osobe koja za nečim žali, već naprotiv! Nakon svega, sigurna sam da nju najbolje tek čeka i da ćemo itekako pratiti njenu karijeru i ubuduće".

Pogledajte celo gostovanje bivše hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović.

O potresu se Kolinda se oglasila juče putem Tvitera, gde je izrazila saučešće porodicama stradalih te je pozvala na solidarnost.

"Porodicama stradalih u ovom razornom potresu izražavam svoje iskreno saučešće. Srce našeg naroda u najtežim situacijama uvek je najveće. Solidarnost i snaga međusobnog pomaganja u ovim su trenucima najvažniji. Petrinjo i Banovino, svi smo uz tebe", poručila je ona.

(Mondo/Index.hr)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.