Njen vlasnik Srđan Botic u potpunosti je neutešan, ispričao šta se desilo.

"Ne mogu da upirem prstom i da kažem da je neko namerno otrovao. Ne želim ni da razmišljam o tome, ali jedno je sigurno- neko je bacio otrov. Koga je hteo da otruje? Lisice? To je bio jak otrov. Uginula mi je na rukama sinoć, tekla joj je krv iz usta..", rekao je on.

 Prema njegovim rečima, sve se desilo iznenada.

"Spavala je na kauču s mojim detetom i onda je sišla, da ne ugine na kauču, da ne povrati. Izvukao sam je, pokušao da je oživim, izbacila je jezik i...", priča Srđan i dalje uznemiren i šokiran.

Ne zna, kaže, gde je mogla da pokupi taj otrov. Išli su kao i uvek istim putem, od kuće do kampa.

"Svi kažu, 'pet dana nakon što je izašao izveštaj o njoj kao spasilačkom psu - nema je'. Ne mogu da kažem da je bila otrovana, ali je pojela otrov. Svi ostali psi su dobro", dodaje Botica.

Alis je imala tri godine i dva meseca. Prošla je sve obuke, licence i testove sa najboljim ocenama.

"To je bio pas kojeg je volelo celo selo. Bar sam tako mislio. A u blizini je škola, igra se sa decom", neutešan je Srđan.

"Ako postoji raj, znam da si sad gore, dok mi suze idu smejem se u isto vreme jer znam da ceš totalni nered i pomutnju im gore napraviti, ali i uvući se svima pod kožu, isto ko što si se nama svima uvukla, nenormalno ludi, proždrljivi, umiljati, ljubomorni stvoru. Volimo te svi", napisao je Srđan uz njihovu zajedničku fotografiju.

(Mondo/24sata)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.