Pred kraj turističke sezone, hrvatski ugostitelji se prisećaju najkomičnijih situacija sa gostima. Za potrebe kojeg filma je izgrađen stari deo grada Dubrovnika? - pitao je Amerikanac konobara.
Kada se turisti tokom leta "sjate" na hrvatsko primorje, neretko imaju i zamerke na uslugu, ali nisu ni ugostitelji uvek najsrećniji sa gostima koji im naiđu.
U dosta dobroj turističkoj sezoni ove godine desio se i niz komičnih situacija, a vlasnici restorana iz Dubrovnika i Šibenika prepričavaju one najsmešnije za Dnevnik.hr.
"Jedan gost dolazio je kod nas par večeri i rekao je da mu se nešto čudno događa posle večere kod nas i da ima seks po celu noć. Rekao je da je to neverovatno, i pitao šta mi to stavljamo u hranu", kaže Stjepan Perić, vlasnik restorana u Dubrovniku.
Konobare ne zaobilaze ni ljubavni obračuni. Kako izgleda scena kada žena uhvati muža na ručku s ljubavnicom, zna vlasnik jednog šibenskog restorana.
"Projurila je tu pored šanka i nas. Niti dobar dan, ništa, i ravno unutra u salu i onda vatra!", prepričava jednu situaciju vlasnik šibenskog restorana Joso Smolić.
Međutim, iskusni ugostitelji znaju i da ugase tu neočekivanu vatru. Kako kažu, sve uz dobro vino.
"Posle godinu dana su se vratili i čestitali mi! Ona je mislila da je gotovo, da je njihovih 15 godina zajedničkog života otišlo u vetar", kaže Smolić.
Turisti su često i dosta neobavešteni o mestu u kome borave, pa je tako jedan američki turista pitao: "Za potrebe kojeg filma je izgrađen stari deo grada Dubrovnika?"
Ništa manje zbunjeni, kažu konobari, nisu ni gosti s mnogobrojnih kruzera.
Oni često nemaju pojma u kom su gradu, pa ni u kojoj državi.
Najsmešnije je kada naručuju, a zapravo ne znaju šta hoće.
'Imamo goste koji traže kapućino bez mleka, picu bez testa. Nedavno je jedna gošća, Italijanka, tražila da rasteramo sve golubove u Dubrovniku dok ona jede", Priča Perić.
Bogati i slavni nisu imali takve želje. Ugostiteljima su dragi jer su najčešće jednostavni i ne traže mnogo. I što je najvažnije, daju najbolju moguću reklamu.
(MONDO)
U dosta dobroj turističkoj sezoni ove godine desio se i niz komičnih situacija, a vlasnici restorana iz Dubrovnika i Šibenika prepričavaju one najsmešnije za Dnevnik.hr.
"Jedan gost dolazio je kod nas par večeri i rekao je da mu se nešto čudno događa posle večere kod nas i da ima seks po celu noć. Rekao je da je to neverovatno, i pitao šta mi to stavljamo u hranu", kaže Stjepan Perić, vlasnik restorana u Dubrovniku.
Konobare ne zaobilaze ni ljubavni obračuni. Kako izgleda scena kada žena uhvati muža na ručku s ljubavnicom, zna vlasnik jednog šibenskog restorana.
"Projurila je tu pored šanka i nas. Niti dobar dan, ništa, i ravno unutra u salu i onda vatra!", prepričava jednu situaciju vlasnik šibenskog restorana Joso Smolić.
Međutim, iskusni ugostitelji znaju i da ugase tu neočekivanu vatru. Kako kažu, sve uz dobro vino.
"Posle godinu dana su se vratili i čestitali mi! Ona je mislila da je gotovo, da je njihovih 15 godina zajedničkog života otišlo u vetar", kaže Smolić.
Turisti su često i dosta neobavešteni o mestu u kome borave, pa je tako jedan američki turista pitao: "Za potrebe kojeg filma je izgrađen stari deo grada Dubrovnika?"
Ništa manje zbunjeni, kažu konobari, nisu ni gosti s mnogobrojnih kruzera.
Oni često nemaju pojma u kom su gradu, pa ni u kojoj državi.
Najsmešnije je kada naručuju, a zapravo ne znaju šta hoće.
'Imamo goste koji traže kapućino bez mleka, picu bez testa. Nedavno je jedna gošća, Italijanka, tražila da rasteramo sve golubove u Dubrovniku dok ona jede", Priča Perić.
Bogati i slavni nisu imali takve želje. Ugostiteljima su dragi jer su najčešće jednostavni i ne traže mnogo. I što je najvažnije, daju najbolju moguću reklamu.
(MONDO)