Na jednu profesorku Veterinarske škole u Zagrabu žalilo se više roditelja učenika zbog jednog događaja tokom onlajn nastave, prenose hrvatski mediji. Naime, profesorka je navodno tražila od učenika da tokom ispitivanja drže peškir na glavi.

Neki roditelji su odmah obavestili direktorku škole Andreu Đurđević o svemu, a ceo ovaj slučaj se sada ispituje.

Oglasio se i sindikat Preporod, pored toga što je i Ministarstvo obrazovanja upoznato sa ovim slučajem, navodeći da u saopštenju da je profesorka pokušala da pronađen način da spreči da učenici tokom onlajn ispitivanja imaju pomoć sa strane.

Ovaj prosvetni sindikat ističe da je to veliki problem i da je profesorka iz Zagreba samo htela da deluje preventivno i spreči pomaganje sa strane.

"Svi oni koji se zgražavaju nad postupkom kolegnice iz zagrebačke Veterinarske škole koja je želela da spreči pomoć sa strane prilikom onlajn odgovaranja, te tražila od učenika da prekriju glavu peškirom, trebali bi se zapitati šta uopšte može da učini nastavnik u situaciji kada učenik zloupotrebljava mogućnost odgovaranja na daljinu", navodi se u saopštenju koji prenose mediji i dodaje:

"Na ovo pitanje učiteljima i nastavnicima neće odgovoriti ni direktor, ni savetnik ni ministar. Svi će se oni složiti da je potez kolegnice neumesan, ali niko od njih neće da udeli savet, a kamoli jasan odgovor. Odgovora nema danas, kao šta ga nije bilo ni pre više od godinu dana, kada se krenulo sa nastavom na daljinu".

(MONDO)