Portparol PU Gradiška Vesna Vučić je rekla da je Kovačević osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti. Nakon ranjavanje Bučić je prevezen u Unuverzitetski klinički centar Republike Srpske na dalje zbrinjavanje.

"Policijskoj stanici Srbac je u juče 2.15 časova prijavljeno da je u prostorije zdravstvene ustanove u toj opštini dovezena osoba sa povredama leve natkolenice, koje je zadobilo od vatrenog oružja. Policija je po prijavi utvrdila da postoje osnovi sumnje da je Milo Kovačević iz Srpca u mestu Povelič, upotrebom vatrenog oružja naneo povrede toj osobi", pojasnila je Vučićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Kovačević je bio na svadbi i nakon završenog veselja, ispred svoje kuće uzeo je pušku da ispuca koji metak.

Tokom nestručnog rukovanja, umesto u vazduh Kovačević je hitac ispalio u pravcu šatora gde su sedeli muzičari i tom prilikom Bučić je ranjen u nogu.

O ovom događaju obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv počinioca dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu.

(MONDO/TVBN)