MUP je zvanično saopštio da ova dva samoubistva, prema do sada poznatim informacijama, nemaju nikakve veze sa nekom sektom, niti internet izazovom sa društvene mreže TikTok koju su obe osobe intenzivno koristile.

TikTok-om danima kruže oproštajne poruke prijatelja dvadesetogodišnje M. G. iz okoline Pjevalja koja je 27. jula skočila u svoju smrt s mosta na Tari. Dvadesetogodišnjakinja je na ovoj društvenoj mreži bila veoma popularna među mladima iz Crne Gore.

Deluje kao da je njena smrt pokrenula novu tragediju – samo dvadesetak dana nakon inicijalne tragedije, dečak (13), takođe iz okoline Pjevalja, koji je ovu devojku pratio na TikToku i često joj pisao poruke, prekjuče je takođe izvršio samoubistvo. Na istom mestu, na isti način.

Lepo spavaj, draga, odmori se lepo i čekaj me gore”, napisala je jedna drugarica M. G. koja je danima ranije objavljivala njihove zajedničke fotografije i snimke. Ispod te objave ređali su se zabrinuti komentari korisnika ove društvene mreže koju su bili šokirani informacijom o samoubistvu mlade TikTok zvezde iz Crne Gore.

M. G. se, podsetimo, ubila tako što je skočila sa mosta, sa visine od oko 180 metara u provaliju. Njeno telo pronađeno je sutradan u reci Tari u blizini crkve.

Na sve komentare o njenoj smrti, i oproštajne poruke, uključivao se i trinaestogodišnjak iz Pljevalja. On je ostavljao komentare kao što su “dušo” ili “imajte malo poštovanja za nju”.

Ispod još jednog komentara isti dečak ostavio je poruku: “Legende i anđeli nikada ne umiru. Volim te zauvek, dolazim ubrzo M.

Misterija ova dva navodno povezana samoubistva u Crnoj Gori još traje. Naime, trinaestogodišnji tinejdžer izvršio je samoubistvo na istom mestu i na isti način kao što je dvadesetak dana ranije, 27. jula, sebe ubila dvedestogodišnja M. G. iz okoline Pljevalja. Da su ova dva slučaja povezana jasno ukazuju njihovi profili na društvenim mrežama – oboje su na Instagramu ostavili istu poruku: natpis “Safe place” (Sigurno mesto) i šest srca u duginim bojama – istim redosledom, istim fontom. Da situacija bude još bizarnija, pratili su i pratio ih je identičan broj ljudi – 538.

Da li se ovo dvoje mladih poznavalo u stvarnom životu za sada nije poznato, ali postoje indicije da je dečakova smrt povezana sa samoubistvom dvadesetogodišnjakinje. Na svom profilu na društvenoj mreži TikTok ova devojka je imala samo jednu objavu – snimak sa drugaricom. Ispod tog klipa trinaestogodišnji dečak, nakon njenog samoubistva, ostavio je poruku: “Uskoro, isti most, ista patika, isto sve”.

Na profilu koji je potpisan drugim imenom – a u njegovom nastavku vidi se pravo ime preminulog dečaka – na dan samoubistva objavljen je video, tematski isto napravljen kao i poslednji klip preminule devojke, u kom je objavio njene fotografije. Istog dana i profilna slika je promenjena i postavljena je fotografija preminule M. G.

Želim da idem u raj” napisano je iznad glave Čiča Gliše, koji predstavlja dečaka. Pored njega u klipu stoji isto tako nacrtana devojčica indigo plave kose, kakvu je imala i M. G., uz opis: “Devojka koju volim, a koja je u raju”.

Nakon ove slike na snimku se uz pesmu smenjuju slike dvadesetogodišnje M. G., a potom i slike sa dve rečenice: “Moja glava je veoma mračno mesto” i “Gde je moj srećan kraj?”.

društvene mreže/printscreen devojka skočila sa mosta komentari

(MONDO)