Zbog velikih gužvi na graničnom prelazu Ranče u Crnoj Gori tokom jučerašnjeg dana, prosečno trajanje putovanja od Pljevalja do Prijepolja i nazad trajalo je oko šest do sedam sati, pa oni koji su se morali odlučiti na taj put, morali su da se naoružaju strpljenjem, piše pvportal.me.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore obaveštavaju da su velike gužve na svim graničnim prelazima u Crnoj Gori. Na svakom graničnom prelazu već dva prethodna dana je maksimalno pojačan broj vozila i frekvencija saobraćaja. Na svim naplatnim rampama kod tunela Sozina i na auto-putu su velike gužve.

Konkretno na auto-putu se vozači vraćaju sa naplatnih rampi na magistralu, a i policija ih zbog velikih gužvi preusmerava na magistralni put kroz Platije. Sa Bosnom i Hercegovinom takođe velike gužve na putevima prema graničnim prelazima, kao i na novom putu Risan-Grahovo. Zbog velikih kolona vozači su mislili da je bio udes, ali se radilo o zastojima zbog ogromnih gužvi na putevima.

Zbog gužvi na naplatnim rampama ne samo da se vozila usmeravaju kroz Platije, već i na prilazima Sozini vozila se usmeravaju starim putem prema Petrovcu preko Paštrovačke gore, a i na tom starom putu je ovih dana velika frekvencija saobraćaja.

Iz AMSCG apeluju na vozače da voze oprezno i poštuju pravila saobraćaja, kao i da izbegavaju putovanja u najtoplijem delu dana.

(MONDO/pvportal.me)