Brojni turisti koji letuju u Sutomoru, znaju da na gradskoj plaži u špicu sezone nema gde "igla da padne", sve ležaljke su popunjene, a ukoliko na plažu dođete malo kasnije, doslovno nećete imati gde peškir da spustite.
Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, dokazuje da je tako i ove godine - mnogi zbog povoljnih cena i dobrog noćnog provoda biraju Sutomore za odmor, pa su radi da istrpe ogromnu gužvu na plaži. Mnogi da bi izbegli gužvu odlaze rano ujutru, a tu su i brodići koji redovno idu u Budvu, Petrovac i na Kraljičinu plažu.
Snimak je podelio korisnike na Tviteru, pa dok jedni uživaju u ovakvom odmoru, drugi se pitaju kako neko može da ide na ovakvo letovanje:
"Odete lepo od 7-12 i izuživate, a može se i brodićem na lepu Kraljičinu plažu na kojoj nema gužvancije, a čisto, u 15h je na bilo kojoj plaži ovako kao na vašem snimku, i zašto idete tamo gde vam se ne sviđa nikad mi neće biti jasno", Uvek je bila uska ta plaža, pa i 90ih su bili načičkani ljudi", "I ovde da idem. Nikad! Mravinjak, bara, kanalizacija u moru...", "Nikada se nisam ovde kupao iako imam kuću u Sutomoru. Čanj. Sutomore bilo i ostalo užas", "Pefkohori na Jadranu", bili su samo neki od komentara ljudi šokiranih prizorom.
Cene u Sutomoru 2022.
Cene u pekari: Parče pice 1,5 evro, burek 1.80, topli sendvič 2 evra. Malu picu možete kupiti za 3 evra, dok je porodična 12 evra.
Cene pića: espreso košta 1.20, nes kafa 2, kisela voda 1.20, sokovi su 2 evra, a isto toliko koštaju i piva. Kokteli su između 4 i 6 evra.
Cene u restoranu: Kilogram jagnjećeg pečenja ispod sača sa krompirom košta 25 evra, taljatele sa povrćem 7 evra, biftek sa pečurkama 17 evra, crno rižoto 9 evra, grilovano povrće 4.5 evra. Za 9.50 evra možete dobiti obilan obrok koji uključuje pileću čorbu, pileći batak, pekarski krompir, kupus salatu i lepinju. Ukoliko niste ljubitelj roštiljskog mesa, možete za isti novac da uzmete špagete bolonjeze sa paradajz salatom i vinom kuće.
U restoranu doručak košta 5 evra, a uključuje 3 jaja, kajmak, kisele krastavce i masline, možete da birate da li ćete uz to svinjsku, goveđu pršutu ili slaninu. Restorani nude i komplet večere za 12 evra, a ova cena uključuje pileću čorbu, gotovo jelo,(juneća pljeskavica, pileći file na žaru ili 10 ćevapa), salatu (paradajz, šopska, zelena) i dezert (palačinka sa kremom i plazmom).
Riblji specijaliteti: orada i brancin 30 evra/kg, lignje na žaru 11 evra, punjene lignje 13 evra, gambori na žaru 13 evra.
Roštilj: Ćevapi 7 evra, pljesakvica 7, bela vešalica 7, punjena vešalica 10 evra, karađorđeva šnicla 10 evra.
(MONDO)
"Ovo je trenutak da njemu odgovorim, kome nije jasno objasniću opet": Željko se naljutio, Partizan je oštećen
Uroš Blažić pretučen u zatvoru u Smederevu: Ubica iz Mladenovca stupio u štrajk glađu
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju
"Reći ću vam sada kakav je čovek Nikola Mirotić": Burna konferencija Mesine, progovorio posle 6 godina ćutanja
U mrežastim čarapama i miniću: Voditeljka na koncertu Jelene Rozge, prva došla i pokazala izvajane noge