Direktor policije saopštio je da su pripadnici Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko na Lemić Brdu u Hrvatskoj u roku od 40 minuta od dojave uhapsili osumnjičenog za ubistvo rođaka kod Karlovca. Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko obračunali su sa osobom koja se dovodi u vezu sa večerašnjom pucnjavom na području Lemić Brda, prigradsko naselje Karlovca, u kojoj je jedna osoba ubijena, a druga ranjena. Karlovačka policija je odmah po prijemu dojave o pucnjavi na teren poslala policijske ekipe - pripadnike osnovne policije, kriminalističke i interventne policije.

"S obzirom na informaciju da je lice i dalje naoružano, obavešten je ANT Lučko, koji je uputio nekoliko taktičkih ekipa u Karlovac. Pripadnici ATJ Lučko su zadatak obavili za 40 minuta (od trenutka dojave uzbune do hapšenja lica)", navodi se u saopštenju.

Pogledajte snimak hapšenja

ATJ Lučko je prilikom privođenja koristio mornaričko oklopno vozilo "Gurka". Podsetimo, u karlovačkom naselju Lemić Brdo je u petak uveče došlo je do pucnjave u kojoj je jedna osoba poginula, a druga ranjena. Policija je ubrzo pronašla izvršioca ubistva i ranjavanja, a on je navodno pod policijskim nadzorom. U saopštenju policije se navodi da su policijske ekipe nakon dojave brzo upućene na lice mesta i pronašle jednu mrtvu i jednu povređenu osobu, a da su ubrzo na terenu, u Lemić Brdu, zatekli osobu koja je povezana sa ovim događajem. Kako saznaje hrvatski portal "Hina", žrtva je S.L., star oko 65 godina, kojeg je u njegovom dvorištu ubio meštanin Ivica P. (69) zvani "Para", za kojeg se navodi da je već osuđivan ranije.

(MONDO/Index)