Kasa Elektronske video lutrije (EVL), preduzeća u većinskom vlasništvu “Lutrije Republike Srpske” mogla bi da ostane prazna pod opsadom igrača koji su u sredu širom Srpske prijavili dobitke na njihovim terminalima, a na koje u EVL-u, po svemu sudeći, nisu računali. Skoro svi koji su se preključe kockali na njihovim aparatima su osvojili novčane nagrade. Iako iz EVL-a tvrde da i dalje utvrđuju šta je uzrok, nezvanično je poznato da je u pitanju serverska greška. Ovo javio jedan od dobitnika iz Mrkonjić Grada, koji je svedočio ovoj nesvakidašnjoj situaciji. On je u restoranu igrao bingo i u izvlačenju osvojio nešto preko 5.000 maraka, a ostao je zbunjen kada je shvatio da nije jedini srećni dobitnik, piše Capital.ba.

"Tog dana najmanje sto ljudi u Mrkonjić Gradu je imalo dobitke po nekoliko hiljada maraka", tvrdi on. Prema njegovim rečima iz lokala u kom je došao do dobitka su ga poslali na adresu EVL-a u Banjaluci, gdje su mu obećali da će ubrzo dobiti svoj novac. U Elektronskoj video lutriji potvrđuju ove navode. Obećavaju da će sve dobitke isplatiti, čim obrade podatke koji pristižu iz svih delova Srpske. Dok sve isplate ne budu regulisane, iz EVL-a pozivaju na strpljenje, i napominju da je Pravilnikom o priređivanju elektronskih igara na sreću, predviđeno je da je rok za isplatu dobitka deset dana. "U proteklom periodu javio nam se veliki broj igrača iz različitih gradova Republike Srpske, te još uvek ne možemo sa sigurnošću utvrditi definitivan broj dobitnika. U narednih dan ili dva imaćemo preciznije podatke. Elektronska video lutrija garantuje da će svi igrači biti u potpunosti isplaćeni, te ćemo time dodatno opravdati poverenje koje uživamo kod svih naših igrača", poručuju oni.

Međutim, pojedini dobitnici ova uveravanja uzimaju sa rezervom, s obzirom na prethodna iskustva koja su imali sa "Lutrijom Republike Srpske". Tako je Banjalučanin Kosta Čivčić u aprilu 2020. godine odigrao "Loto superpeticu", brzu igru lutrije koju je Lutrija Srpske organizovala preko sada već ugašene "Keno televizije" i dobio 30.000 maraka. "Lutrija" je pod izgovorom softverske greške pokušala da poništiti izvlačenje, ali je to sprečio sud koji je stao na stranu igrača. 

(MONDO)