• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BURA ZBOG PICE U ZAGREBU! Postavila logično pitanje kad su je poslužili, pa joj rekli - Može, ali za 80 DINARA!

Autor Milutin Vujičić

Jedna gospođa iz Hrvatske požalila se da joj je dodatno naplaćeno i rezanje pice.

 pica Izvor: YouTube/cookingguide/Screenshot

Jedna žena iz Hrvatske neprijatno se iznenadila tokom večere sa prijateljima u jednoj zagrebačkoj piceriji na Vukomercu, kada je zamolila osoblje da im iseku picu, pošto su im poslužili neizrezane. Rekli su im da se usluga rezanja pice naplaćuje dodatnih pet kuna, odnosno oko 80 dinara. Nisu imali kud nego su pristali na dodatni trošak, ali su se nakon toga javili redakciji hrvatskog portala "Indeks" i ispričali za neverovatnu scenu.

Kako sami ističu, nimalo nisu bili oduševljeni dodatnom "globom" na već plaćenu picu, a koja nije bila nimalo jeftina i naplaćuje se za svaku picu posebno.

"Bila sam sa svojim prijateljima bila u piceriji u Vukomercu, gde imaju stvarno fine pice i veoma se trude, ali nakon što sam ih zamolila da nam razrežu pice, rekli su da je to usluga koja se dodatno plaća. Ovo je nonsens, zar nije logičnije podići cenu pice, kako se ljudi ne bi osećali loše", pita se ova Zagrepčanka.

Ona je dostavila i račun, na kojem se vidi ova stavka da joj je sečenje pice naplaćeno pet evra, pa je ovo samo još jedan od trikova ugostitelja koji pokušavaju da zarade više novca prikrivenim troškovima.

“S obzirom da smo objavljeni kao omražena picerija koja naplaćuje rezanje pizze 5 kuna, dozvolite nam da za navedeno iznesemo svoje razloge. Za početak, jeste li ikada naručili ćevape, zagrebački, bečki i nakon što su posluženi na stolu vratili ih u kuhinju da vam se meso iseče? Mi smo napolitanska picerija koja ulaže puno truda, rada i znanja u naš proizvod koji je jedinstven u Hrvatskoj u smislu različitosti namirnica i balansiranju ukusa. Svaka naša pica za jednu je osobu, uz nju se dobije pribor za jelo, što bi značilo da se ona kao i svako drugo jelo u drugom restoranu jede viljuškom i nožem, ne rukama, ne prstima… Takođe, na nekim našim picama se nalaze namirnice (npr. školjke) koje je nemoguće rezati, nego tek prilikom konzumacije. Problem proizlazi iz navika ljudi u Hrvatskoj koji su naučeni i odgojeni da budu usluženi po svim standardima, kriterijima i željama, a da naravno sve te dodatne usluge budu besplatne", objasnio je vlasnik picerije Denis Glavač, prenosi portal "Biz Life".

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Perun

Iz iskustva, u Svedskoj ako kupis picu za ponjeti bude oko 1 € jeftinija, a ako nosis i hoces da je izrezu, pretezno platis 0,5 € za tu uslugu.

IdiBre

Na znam odakle da počnem da komentarišem ovo obrazloženje. Odatle da se pica standardno seče specijalizovanim sekačem ili makazama i da nož, pogotovo polutupi noževi kakvi se obično dobijaju, nije idealan (da nije možda radnik isekao picu tim nožem, a ne onim točkićem)? Da je normalno da gost zatraži pomoć od konobara, ako si već restoran sa restoranskom uslugom, a ne budeš hranu "za poneti"? Vratio sam se iz Italije pre manje od mesec dana. Najnormalnija stvar je da gost zatraži pomoć i da mu konobar očisti gamborone ili nešto slično. "ImAMo i PicE sa ŠKOljKAMa I nE moŽEMO da iH SEčEMo!" Ko je pitao za picu sa školjkama? I kakve veze to ima sa situacijom gde je gost zatražio pomoć oko hrane koju je već dobio? Vidi prethodnu tačku, kako kažeš, fin si restoran "gde se ne jede rukama" i imaš konobara, neka usluži gosta koji je tražio pomoć!

……….

A jel bilo kečapa na picu??

special image