Obdukcioni nalaz nije pokazao ko je sve tog dana pucao na Borilovića, rekli su u tužilaštvu za portal RTCG. Nezvanično je poznato da je jedan od pet metaka pronađenih u telu Borilovića policijski, a za ostala četiri nije utvrđeno iz kog oružja su ispaljeni. "Pet metaka iz dva pištolja završilo je u telu Vuka Borilovića koji je 12. avgusta ubio deset osoba na Cetinju. Nalaz je balističkog veštačenja", saopštila je rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

Kako nezvanično saznaje taj portal, za sada nepoznata osoba upucala je Borilovića sa četiri projektila dok je iz pištolja policijskog službenika ubica pogođen jednim metkom. Iz tužilaštva je saopšteno i da se iz nalaza obdukcije Borilovića, zaključuje da su sve povrede od metaka bile smrtonosne. Obdukcionim nalazom je utvrđeno da su sve povrede od metaka kojima je pogođen bile smrtonosne.

Takođe je saslušano i više građana, a u tom svojstvu i Cetinjanin za kojeg se u javnosti pojavila informacija da je zaustavio krvavi pir. On je ranije predao istražiteljima pištolj koji posjeduje i koji je takođe veštačen. Međutim, kako se nevanično saznaje, nalaz je pokazao da iz tog oružja, Borilović nije pogođen.

Podsetimo, u tragediji na Cetinju pre dva meseca, u razmeni vatre, ranjen je i policijski službenik čije su kolege, kako je ranije saopšteno, u pravcu ubice ispalile više od 20 metaka.

(MONDO)