Jedna žena je sa svojom prijateljicom sela u kafić u Hrvatskoj na kafu, sok i kolače. Sve je bilo u redu do trenutka kada je konobar doneo račun.

"Konobar nam je uz porudžbinu doneo i račun na kojem ne važe pravila matematike. On je na cenu od 56 kuna pokušao da zaradi dodatnih 10 kuna tako što je crnom hemijskom dopisao crtu kod broja pet i time je cenu prepravio sa 56 na 66 kuna", priča ova uznemirena žena, a piše "Slobodna Dalmacija".

Ona se nakon ove date izjave nasmejala jer je, kako je rekla, konobar zaboravio da mastilo od hemijske može da procuri na drugu stranu računa na kojem je račun odštampan jer je tanak papir u pitanju. Takođe, dodala je da je "lukavi" konobar zaboravio da prepravi cenu u evrima jer je tamo cena ostala ista, odnosno nepromenjena.

"Uočio je da smo slikale račun pa nas je do plaćanja računa sve vreme izbegavao", objašnjava šokirana žena.

Kako ona tvrdi, nije problem u 10 kuna već u druge dve stvari - ko potkrada ljude na ovako "jadan" način i na koji način. Ona je zaključila svoju šokantnu ispovest rečenicom da mnogi ljudi i ne primete kada ih neki konobar potkrade.

(MONDO)