Poštar iz Danilovgrada, Miloš Stamatović (25), nakon iznenadnog nestanka, nađen je mrtav sa vezanim rukama na obali reke Morače u naselju Botun. Vest je potresla region, a mnogi ljudi na društvenim mrežama se putem objava opraštaju od mladog poštara. Jedna poruka je, posebno privukla pažnju svima, a objavio ju je izvesni mladić po imenu Nikola Grdinić iz Podgorice.

Nikola je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju Miloša Stamatovića, a u opisu objave napisao je stihove zbog kojih niko nije ostao ravnodušan.

"Nisu tebi, mladiću, vezane ruke.

Nego nama.

A i oči.

Usta zalepljena trakom.

I nema nas.

Jer da nas ima, zbog tebe bismo na ulici bili.

Crna i gora."

Objava je do trenutka objavljivanja ovog teksta podeljena 286 puta, a ispunjena je komentarima utučenih korisnika, koji ne mogu da veruju kakva je sudbina snašla mladog momka.

Podsetimo, mladić je nestao u subotu 17. decembra, oko 6.30 sati na teritoriji glavnog grada. Njegov automobil pronađen je u Botunu, nedaleko od korita reke Morače. Kod sebe je imao 15.000 evra, koje je trebalo da razdeli penzionerima. Na društvenim mrežama odmah je podeljen apel za pomoć u potrazi za Stamatovićem.

U njegovom vozilu, pronađeno je između 2.000 i 3.000 evra, dok se ostatak novca aktivno traži.

“Postoji određeni niz tragova, koje je policija pribavila na licu mesta. Pronađen je automobil, prikupljaju se obaveštenja i rasvetljavaju okolnosti nestanka nastradalog sa krajnjim ciljem da se utvrdi da li je smrt nastupila kao posledica nasilja ili nečeg drugog”, rekao je izvor iz policije.

(Mondo)