Vuk Borilović (35) koji je u avgustu na Cetinju ubio deset ljudi i ranio šest, je ubijen iz pištolja koji pripada službenom licu. To su rezultati istrage crnogorske policije, a prema pisanju "Dana", Borilović je ubijen prvim metkom koji je ispaljen na njega. Borilović je počinio najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kako piše crnogorski portal "Dan".

"U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koji je formiran povodom događaja na Cetinju od 12.08.2022. godine, kojom prilikom je lišeno života deset lica, od kojih i dvoje dece, tokom izviđaja utvrđeno je da su navedena lica lišena života ispaljivanjem projektila iz lovačke puške od strane lica V. B., koji je nakon toga i sam lišen života od zadobijenih povreda u predelu glave i gornje polovine tela, desnog ramena i grudnog koša, od pet ispaljenih projektila od kojih su sve povrede bile smrtnosne, a za koje povrede je tokom postupka utvrđeno da su zadobijene od ispaljenih projektila, i to prvog iz vatrenog oružja - pištolja koji pripada službeniku Uprave policije, a preostala četiri projektila iz vatrenog oružja - pištolja, koji pripada neidentifikovanom licu.

Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, ovo tužilaštvo našlo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na lice V. B., koje je lišilo života deset osoba - građana Cetinja, s obzirom na to da je nakon toga i samo lišeno života, niti ima osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na policijskog službenika koji je kritičnom prilikom nanio prvu smrtonosnu povredu licu V. B., imajući u vidu da je policijski službenik tom prilikom sredstva prinude upotrebio zakonito i u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. U odnosu na NN lice koje je nanelo preostale četri smrtonosne povrede Boriloviću, tužilaštvo će formirati predmet protiv nepoznatog učinioca, u cilju identifikacije istog i utvrđivanja njegove krivične odgovornosti", navodi iz Višeg javnog tužilaštva u Podgorici.

YouTube/Screenshot/Pobjeda Cetinje maskar

(MONDO/Dan)