Ponovo je bilo nemoguće sletanje na sarajevski aerodrom zbog guste magle koja je okovala grad, a produkt je zagađenja vazduha u glavnom gradu BiH. Zbog toga su otkazani dolasci "Turkish Airlinesa", "Norvegian Air Shuttlea" i "Croatia Airlinesa".

Danas je posebno alarmantno u sarajevskim naseljima Ilidža i Dobrinja, gde je vidljivost samo dva do tri metra, pa je trenutno opasno za kretanje. Magla je posebno gusta u predelu uz magistralni put, dok je nešto bolja situacija na okolnim brdima i padinama.

Avion iz Istanbula je trebalo da sleti na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 19.50, "Norvegian Air Shuttle" u 20.00, a "Croatie Airlines" u 22.50 večeras.

Sarajevo.jpg
Printscreen/Međunarodni aerodom Sarajevo 

Građani koji su se javili redakciji portala Klik.ba ističu da je zbog guste magle otežano kretanje automobila i potrebno je obratiti pažnju prilikom šetnje na otvorenom. Vazduh u Sarajevu danas je nezdrav, a indeks kvaliteta vazduha je 199.

Vazduh sadrži uglavnom čestice PM2,5 i PM10 koje štetno utiču na zdravlje ljudi, posebno na respiratorni sistem i organe. Bosna i Hercegovina je trenutno peta zemlja sa najzagađenijim vazduhom na svetu.

(MONDO/Klix.ba)