• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađari Hrvate vide u EU od polovine 2011.

Predsednik Skupštine Mađarske Pal Šmit izjavio je danas u Zagrebu da se nada da će Hrvatska ući u EU tokom mađarskog predsedavanja.

Mađarska "vodi" Eu u prvoj polovini iduće, 2011. godine, i tamošnji parlamentarac smatra da će Hrvatska do tada potpisati sporazum o pristupanju EU.

Posle razgovora s predsednikom hrvatskog Sabora Lukom Bebićem, Šmit je novinarima rekao da Hrvatska i Mađarska nemaju otvorenih pitanja.

"Nama je interes i cilj da Hrvatska postane članica EU", istakao je Šmit koji će početkom avgusta preuzeti od šefa države Lasla Soljoma dužnost predsednika Republike.

Predsednik Sabora Luka Bebić ocenio je da je međudržavna saradnja na visokom nivou, izrazivši ocekivanje da će ona biti još bolja po prijemu Hrvatske u EU.

Bebić i Šmit su razgovarali i o prilagođavanju Sabora funkcionisanju unutar EU za šta se Sabor poslednjih meseci priprema u saradnji sa Skupštinom Mađarske.

Sa Šmitom je razgovarala je i premijer Jadranka Kosor koja je zahvalila za podršku Mađarske u procesu pristupanja Hrvatske EU, saopštila je Vlada.

Kosor je ocenila da je nedavnim otvaranjem preostala tri poglavlja pregovora sa EU, Hrvatska ušla u samu završnicu tog procesa. Kosor je izjavila da očekuje da će tehnički deo pregovora biti završen do kraja ove godine.

Sagovornici su takođe izrazili zadovoljstvo visokim nivoom zaštite nacionalnih manjina u dve zemlje, saopštila je Vlada.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image