Učenici osmog razreda Osnovne škole "Dušan Korać" u Bijelom Polju u Crnoj Gori poslati su kući sa poslednjeg časa nakon što je jedan trinaestogodišnji učenik pretio đacima u svom odeljenju, saznaju nezvanično "Vijesti" iz više izvora. Odmah je policija intervenisala i proverila je da li roditelji dečaka koji je uputio pretnje poseduju oružje.

Dečak (13) je poslat u Centar za socijalni rad u Bijelom Polju. Više izvora tvrdi da je pretnjama prethodilo to što je razredni starešina navodno počupao dečaka za uši nakon žalbe od strane jedne nastavnice da se neprimereno ponaša. Uprava škola je demantovala da je došlo do fizičkog kontakta razrednog starešine i dotičnog učenika i tvrde da je uputio pretnje jer ne želi da uči.

Ovaj učenik je prebačen iz druge škole u Osnovnu školu "Dušan Korać" 2022. godine. Ovo mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja. Ministarstvo prosvete je potvrdilo da su prethodna prebacivanja usledila zbog nedoličnog ponašanja. Takođe, iz Ministarstva prosvete su dodali da će se nastava u ovoj školi održavati redovno uz redovno prisustvo školskog pedagoga tokom časova.

(MONDO/Vijesti)