Fikret Sulejmanović otac masovnog ubice iz Gradačca, Nermina, otkrio je da se stidi svog sina koji je ubio troje ljudi i isto toliko ranio. "Ne znam šta ga je dovelo do ovoga da ovako pogreši. Mora da mu je mozak izgoreo. Kao dete sa pet, šest godina je bio normalan, posle toga nije. On je takav van mene, to se nije hranilo sa mnom, odrastao je dalje od mene", kazao je.

Ispričao je da je Nerminu majka umrla pre nekoliko godina, a da je do smrti živela sa njim. "MUP ga je najbolje poznavao, samo da su ga na vreme zatvorili, da su N. sklonili, da su nešto uradili u tom slučaju... ali videli ste da se niko nije bavio time, pa smo dočekali da on eksplodira i da napravi to što je napravio", govori Nerminov otac Fikret.

Nesrećni čovek kaže da je upoznao N. H. koju je njegov sin ubio u petak, i njihovu osmomesečnu bebu i da se tada ponadao da se monstruozni Nermin skrasio. "Rešio sam jednog dana da ih vidim, pa sam pognuo glavu i otišao kod njih. Video sam N. i bebicu na pet minuta. Bio sam srećan. Dobio je dete, mislio sam da će biti bolje, da se popravio, da će biti sve bolji i bolji zbog bebice. Međutim, ostao je isti. Ko se ne bi nadao za svoje dete da će biti bolje, pa, ko ne bi?", pita se utučeni otac.

On kaže da od muke ne sme ni da pomišlja na masakr. "Ja samo pijem tablete i gledam u plafon, i zamišljam da ništa ne znam. Voleo bih sve da prespavam, jedno mesec dana, i da se probudim. Toliko mi nije dobro, ne znam više šta govorim", rekao je neutešni Fikret.

Podsećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge već je bio prijavljivan policiji za nasilje u porodici. On je ubio svoju suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

BONUS VIDEO: 

"PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO!" Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA Kurir televizija

 (MONDO/Republika)